“Salveaza Planeta pentru familia ta!”

Apa Nova Bucuresti a organizat, in perioada 12-15 iunie, pentru al saselea an consecutiv, sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, evenimentul destinat protectiei mediului in zona Deltei Dunarii, numit generic “Salveaza Planeta pentru familia ta!”. Cei peste 300 de invitati din 22 de tari (Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Franta, Croatia, Bulgaria, Serbia, Austria,…

Citește mai departe
"Botezul Sturionilor" - Repopularea Dunarii cu 1.000 sturioni

„Botezul Sturionilor” – Repopularea Dunarii cu 1.000 sturioni

Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Primaria municipiului Tulcea si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, a eliberat in perioada 12-15 iunie 2014, in apele Dunarii 1000 de puieti de pastruga, in cadrul actiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”. Apa Nova Bucuresti este deocamdata singura companie privata din Romania…

Citește mai departe

Mehedinti: In apele Dunarii continua sa se scurga substante chimice din 24 decembrie

In sectorul Drobeta Turnu Severin al fluviului Dunarea continua sa se scurga de pe platforma industriala a societatii Forsev produse chimice, a declarat luni pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, Cristian Mura. Potrivit sursei citate, poluarea Dunarii a fost observata din 24 decembrie 2013 si, in pofida actiunilor de neutralizare si…

Citește mai departe
Pescuitul ilegal al sturionilor, sub nasul celor care trebuie sa impiedice ilegalitatile

Pescuitul ilegal al sturionilor, sub nasul celor care trebuie sa impiedice ilegalitatile

Lacomia vanzatorilor de icre negre si indolenta autoritatilor condamna pur si simplu speciile la disparitie. Inca o data, Romania nu isi apara bogatiile naturale ce nu se vor mai intoarce, odata rezervele epuizate. In fiecare noapte zeci de pescari isi incearca norocul in cautarea aurului negru din Dunare. Icrele sturionilor, atat de valoroase in toata…

Citește mai departe

Dezastru ecologic la intrarea in tara: o tona de deseuri pe Dunare!

Aceasta este concluzia organizatiilor care monitorizeza poluarea pe fluviu. Pe langa deseurile care ajung in Romania din celelalte tari prin care trece Dunarea, si raurile din Caras-Severin maresc poluarea si distrug mediul, protejat prin lege. „Pe teritoriul rezervatiei naturale Balta Nera –Dunare, pe malul stang al Dunarii, in zona golfului de la intrarea fluviului in…

Citește mai departe

Apa Dunarii se incadreaza in valori normale de calitate

Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a intensificat monitorizarea calitatii apei fluviului Dunarea in urma scufundarii barjei cu fosfati, duminica, in apropiere de Harsova. Au fost prelevate probe de apa din 7 sectiuni, aval de locul producerii accidentului, si au fost analizate 10 elemente fizico-chimice: temperatura, PH, conductivitate, oxigen dizolvat, saturatie de oxigen, fosfati, fosfor total,…

Citește mai departe

Calarasi: Un colt de rai, la un pas de disparitie

Un peisaj fascinant, cu o biodiversitate exceptionala si un patrimoniu cultural deosebit se afunda in apele nemiloase ale Dunarii. Ruinele cetatii Vicina din insula Paciul lui Soare, manastirea Dervent, pestera S.Andrei, cetatea Durostor, in orasul vecin din Bulgaria, Silistra, sunt doar cateva dintre atractiile zonei unde ecoturismul s-ar putea dezvolta lejer, daca ar exista fonduri….

Citește mai departe

Deseuri aduse de Dunare la Bazias

Gunoaie, pet-uri, dar si fel de fel de deseuri au fost adunate de Dunare din toata Europa si deversate la Bazias si in Delta Nerei, la Socol. Autoritatile locale sunt exasperate, pentru ca in fiecare an intampina aceeasi problema, atunci cand apele Dunarii cresc. Beneficiarii de ajutor social, copiii, mai multe ONG-uri si autoritatile locale…

Citește mai departe

Apele Romane: Apele Dunarii nu sunt poluate

Specialistii de la „Apele Romane” afirma ca in prezent masuratorile facute in zona Bazias arata ca apele Dunarii se incadreaza in parametrii normali de calitate, dar urmeaza ca testele sa fie facute la interval de patru ore, in asteptarea unor eventuale urmari ale accidentului din Ungaria. „Administratia Nationala -Apele Romane-, prin Administratia Bazinala de Apa…

Citește mai departe

Romania si Ungaria, 1-1 la dezastre

Accidentul de la Veszprem este comparabil cu cel petrecut acum zece ani la Baia Mare. Insa modul cum au reactionat autoritatile celor doua tari este total diferit. Otrava rosie eliberata in urma catastrofei ecologice din Ungaria a ajuns in Dunare, ieri, la ora 14.30. In cursul zilei de marti va intra pe teritoriul Romaniei. Administratia…

Citește mai departe

Marin Anton: „Un dezastru ca in Ungaria se poate intampla oricand si la noi”

Depozitele de ramasite industriale din Romania sunt vechi si nesigure si pot cauza o catastrofa ecologica asemanatoare celei din Ungaria, sustine secretarul de stat Marin Anton. Specialistii in Protectia Mediului din Romania nu par foarte ingrijorati de eventualele urmari ale dezastrului ecologic din Ungaria pe teritoriul tarii noastre. Sunt mai preocupati de pericolul repetarii unui…

Citește mai departe

Autoritatile ungare dau asigurari ca apele Dunarii nu vor fi contaminate cu noroi rosu toxic

Contaminarea generata de deversarea de noroi toxic in vestul Ungariei nu va atinge Dunarea, a dat asigurari un oficial din cadrul companiei privind apele din acest sector, Emil Jenak, miercuri seara. „In cazul in care calculele noastre sunt bune, cand noroiul va ajunge in Dunare, contaminarea va scadea la un nivel acceptabil”, a declarat pentru…

Citește mai departe

Ministrii din 14 state de la Dunare au promis ca vor proteja fluviul

Ministrii din 14 state de la Dunare, printre care Romania, s-au reunit marti la Viena, unde au promis sa protejeze acest fluviu de 2.860 kilometri, al doilea din Europa ca lungime. Reprezentantii Germaniei, Austriei, Ungariei, Croatiei, Bosniei, Bulgariei, Romaniei, Cehiei, Slovaciei, Serbiei, Sloveniei, Ucrainei, Muntenegrului si R. Moldova, precum si oficiali ai Comisiei Europene, au…

Citește mai departe

Un colt de Rai – Blahnita

Aproape toate darurile, cu care natura a inzestrat Romania, s-au adunat pe meleagurile Olteniei. Un tinut anume facut sa ademeneasca drumetul – spectaculosul naturii, plantele si animalele rare din rezervatii sunt ocrotite ca monumente ale naturii. Satele – tihnite, cu traditii pitoresti si neintrecuti mesteri populari. Cu o suprafata de 45.286,3 ha., componenta a regiunii…

Citește mai departe

Ministerul Agriculturii deruleaza un proiect de implementare de emitatoare satelitare la moruni

Ministerul Agriculturii deruleaza un proiect de 1,4 mil euro, finantat in proportie de 85% de Guvernul Regatului Norvegiei si cofinantat de Guvernul Romaniei, pentru implementarea de emitatoare satelitare la moruni, se arata intr-un comunicat transmis marti de ministerul de resort. „Cu ajutorul emitatoarele satelitare se va stabili in premiera itinerarul deplasarilor si raspandirea morunilor in…

Citește mai departe