Mehedinti: In apele Dunarii continua sa se scurga substante chimice din 24 decembrie

Mehedinti: In apele Dunarii continua sa se scurga substante chimice din 24 decembrie
Mehedinti: In apele Dunarii continua sa se scurga substante chimice din 24 decembrie

In sectorul Drobeta Turnu Severin al fluviului Dunarea continua sa se scurga de pe platforma industriala a societatii Forsev produse chimice, a declarat luni pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, Cristian Mura.

Potrivit sursei citate, poluarea Dunarii a fost observata din 24 decembrie 2013 si, in pofida actiunilor de neutralizare si limitare a efectelor acesteia, nu a putut fi oprita, din care motiv lucratorii SGA Mehedinti intervin in zona cu substante biodegradabile.

“In urma verificarilor s-a constatat ca produsele chimice, se pare combustibil lichid usor utilizat la termocentralele uzinale, provin de pe canalul de evacuare a apelor uzate al fabricii Forsev”, a precizat Mura.

In context, directorul Forserv, Emil Vamvu, a afirmat ca deseurile respective nu apartin societatii, aceasta incetandu-si temporar activitatea din 20 decembrie 2013.

“Noi executam lucrari de descoperire a canalului de pe care ajung in Dunare produse chimice. Trebuie sa depistam sursa acestora si sa dovedim autoritatilor de mediu si de gospodarire a apelor ca nu suntem vinovati de incident”, a spus Vamvu.

Reprezentantul Forsev a mai aratat ca amenda aplicata de Garda de Mediu, de 200.000 de lei, nu se justifica si dupa finalizarea salubrizarii si vidanjarii canalului alte entitati economice trebuie sa fie sanctionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *