Ferma de permacultura de la Malin isi deschide luna viitoare portile pentru turisti.

emalin8-610x405
Ferma de permacultura de la Malin isi deschide luna viitoare portile pentru turisti.

Ferma de permacultura de la Malin isi deschide portile pentru vizitatori incepand cu luna viitoare. Cei sase tineri belgieni care au decis sa se mute in judetul nostru se pregatesc sa primeasca oaspeti care se pot caza in cladirile fermei sau pot dormi la cort. Cat costa o noapte de cazare si pensiunea completa.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul Ermitaj Malin, incepand cu luna iunie puteti sa va petreceti week-endurile sau chiar o vacanta intreaga in ferma de permacultura. Capacitatea de cazare este de 14 pana la 19 persoane in spatiile de cazare administrate de Philippe Coupé si de tinerii belgieni care il ajuta.

Pentru o noapte de cazare, tariful este de 10 euro, iar pentru pensiune completa 25 de euro. Copiii pana in 12 ani vor plati pentru masa si cazare 20 de euro/zi.

La Malin puteti si campa pentru 5 euro/zi cu acces la grupul sanitar. Daca alegeti sa dormiti in cort, masa va costa 20 de euro/zi si 15 euro/zi pentru copii sub 12 ani. Micul dejun costa 4 euro, pranzul 5 euro, iar masa de seara 6 euro. Gazdele sunt dispuse sa gateasca si pentru cei care nu consuma zahar, gluten sau au regim vegetarian.

Pentru sederea la ferma o perioada mai lunga de timp, costurile sunt mai mici.

Intr-o alta postare pe blogul Ermitaj Malin, Coline Vanlayes a relatat ca, impreuna cu Rémy si Philippe, a ajuns la Magarusii de la Malin 1Malin in 19 martie fiind asteptati de un vecin care a avut amabilitatea sa-i transporte cu o caruta pana la ferma. Acolo au gasit doar sase magarusi din sapte, unul murind in urma cu cateva saptpmani, dar si cainele de paza al fermei, Albert. In 25 martie, celor trei li s-au alaturat Ben, Ludo si Jean-Marie Quiévy. Imediat dupa ce s-au reunit, tinerii belgieni s-au apucat de treaba. S-au imprietenit si cu vecinii care le ofera lapte de la vacile lor, dar si cate o gura de tuica pe post de „apa vietii” in casa.

Belgienii au avut parte si de surprize neplacute. O vulpe a dat iama in curtea cu pasari, iar in 3 aprilie au gasit gradina „alba” dupa ce vremea s-a racit brusc si in zona a inceput sa ninga. Dupa ce temperaturile au revenit la normal, ei s-au apucat de gradinarit. Li s-au alaturat Pierre et Benoit, urmand sa ajunga si Laetitia pentru ca echipa sa fie completa. Philippe Coupé s-a reintors in Belgia, nu se stie pentru cat timp, asa ca la Malin au ramas doar nevorbitorii de romana care spera sa dea peste cat mai multi francofoni pana reusesc sa invete limba noastra.

Va reamintim ca sase tineri belgieni au decis sa se mute alaturi de Philippe Coupé la Malin si sa inceapa, in judetul nostru, o noua viata, intr-un eco-sat. Drept urmare, au postat proiectul lor pe un site pe care se fac donatii si, in doua luni, au reusit sa stranga peste 6.000 de euro, adica mai mult decat si-au propus.

Cu banii adunati, ei vor incepe sa dezvolte ferma de permacultura creata de Philippe Coupé pe o suprafata de 8 hectare, pamant inconjurat de paduri, pasuni si livezi. Cei sase tineri s-au alaturat proiectului fascinati de faptul ca la noi inca „se coseste manual, se mulg vacile cu mana, se fac gemuri si vinuri de casa”, iar oamenii au pastrat contactul direct cu natura de care se folosesc pentru a trai simplu si pentru a medita.

Intrucat sunt constienti ca nu le va fi usor sa se adapteze la un mediu nou in care oamenii vorbesc alta limba si traiesc in alta cultura, s-au gandit sa creeze o asociatie al carui rol sa fie acela de a gasi sprijin in caz de nevoie, prin aceasta intelegandu-se o echipa pentru santier, animatori pentru taberele de vacanta, echipa de promovare a proiectului etc.

In 2015, prioritatile noilor locatari de la Malin sunt: instalarea de panouri fotovoltaice solare, restaurarea casei pentru locuitorii permanenti, constructia unei sali multifunctionale numita „Octogon”, crearea si intretinerea gradinii de zarzavat, marirea cotetului de gaini, reintroducerea catorva familii de albine, cultura de ciuperci pe busteni, reabilitarea viei, iinfiintarea de toalete uscate, dusuri solare in aer liber, acvacultura in ia, phyto-epurarea apelor uzate si refacerea barierelor.

„Prima prioritate este bilantul uman. Suntem mai fericiti aici, mai senin, mai transparenti, mai putin egoisti. Vor fi sedinte de zazen in fiecare dimineata”, anunta ei si pe noul site http://www.ermitajmalin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *