22 de localitati din Valcea au fost afectate de alunecari de teren severe in ultimele trei luni

  0
  1246
  alunecari-teren
  22 de localitati din Valcea au fost afectate de alunecari de teren severe in ultimele trei luni

  Zilele trecute, conducerea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Valcea a prezentat o situatie a localitatilor de pe raza judetului Valcea, afectate de alunecarile de teren produse in ultimele trei luni. In Baile Olanesti, pe str. Epuresti, nr. 6 alunecarea de teren aflata in monitorizarea CLSU Baile Olanesti este activa si se afla in afara perimetrului gospodariei numitului Radut Dumitru. Pe DJ 656, km 1+950, trotuar pietonal pod peste paraul Valea Rapuroasei, distrus pe o lungime de circa 30 metri.

  In Baile Govora, pe strada Merilor din localitatea Gitejesti, in zona proprietatii numitei Birzescu Veronica s-a inregistrat o instabilitate a terenului ce a afectat partial platforma strazi si terenurile agricole din zona respectiva.

  In Barbatesti, in satul Barbatesti, pct. Sorbet, pe drumul comunal DC 149 A, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de 100 ml ce a afectat platforma drumului si teren proprietate privata in suprafata de 400 mp.

  In Berbesti, in satul Valea Mare, catun Amzulesti, str. Amzulesti, pct. Chilieni, drumul de interes local a fost afectat pe o lungime de cca. 150 m de un fenomen de tasare. La constatari drumul era refacut provizoriu de autoritatea publica locala pentru a asigura accesul auto la DJ 605 A, fiind necesare executarea unor lucrari si in varianta definitiva.

  In Danicei, a fost o alunecare de teren pe drumul comunal DC 181, km 6+050, fiind afectata rigola mal drept, podetul de pe Valea Granele si platforma drumului pe o lungime de cca. 70 m, circulatia auto desfasurandu-se cu dificultate pe un singur sens. Alunecare de teren pe drumul comunal DC 181 C, pct.La Melente, platforma drumului fiind afectata pe o lungime de cca. 20 m, circulatia auto desfasurandu-se pe un singur sens. In satul Dealul Schei, catunul Manicesti, platforma drumului de interes local catre Troita, a fost grav afectata de o alunecare de teren pe o lungime de cca. 40 m, circulatia auto fiind intrerupta catre un numar de 10 gospodarii si catre Troita existenta in zona respectiva. De asemenea, este pusa in pericol si reteaua electrica de joasa tensiune si reteaua de alimentare cu apa potabila. In Satul Dealu Launele, pct. „La Onicel – Marinas”, platforma drumului de interes local este afectata pe o lungime de cca. 30 ml, circulatia auto fiind intrerupta catre un numar de 5 gospodarii. In satul Dealul Scheiului, pe drumul comunal DC 181 Danicei – Schei, pct. „locuitor Lazar Craciun”, pe fondul excesului de umiditate rezultat din topirea stratului de zapada alunecarea de teren s-a accentuat, perimetrul alunecat fiind la o distanta de cca. 14 m de locuinta domnului Lazar Craciun.

  In Francesti, in satul Balutoaia, pe DJ 646 C Francesti – Balutoaia – Manastirea Surpatele la km 1+900, se constata evolutia alunecarii de teren, afectand platforma drumului (partea dreapta a carosabilului – tasarea pe verticala fiind cuprinsa intre 10 – 20 cm) pe o lungime de aproximativ 40 m. In prezent se circula cu restrictie pe un singur sens.

  In Horezu, in satul Ramesti, pe str. Gulimani, pct. La Bigorodea, alunecarea de teren afalta in monitorizarea CLSU Horezu, pe fondul excesului de umiditate din ultima perioada, s-a accentuat, ebulmentul alunecarii ocupand platforma drumului de interes local ce asigura legatura intre satele Ramesti si satul Romanii de Sus. In orasul Horezu, pe str. I. Ghe Duca, pct. Tambrea Toma, pe malul stang al paraului Ursani s-a produs o alunecare de teren ce a afectat teren – fanete si pomi pe o suprafata de cca. 3500 mp.

  In Glavile, in satul Glavile, pe Drumul Judetean 677A, la km. 18+300 datorita precipitatiilor abundente din ultima perioada, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 25 m, in prezent circulatia desfasurandu-se pe un singur sens. Alunecarea de teren este activa si pune in pericol siguranta grajdului de animale, proprietatea doamnei Lazar Maria. In satul Aninoasa, s-a produs o alunecare masiva de teren care este activa si a afectat gospodaria (locuinta, anexele gospodaresti si terenul aferent) domnului Vilau Gheorghe. La ora actuala locuinta prezinta fisuri/crapaturi si este improprie locuirii, fapt pentru care s-a dispus evacuarea imobilului.

  In Ghioroiu, in satul Poenari, pct. ,,Maniceanu”, pe DJ 651A (nemodernizat, platforma drumului fiind executata din pamant si piatra) care face legatura cu judetul Gorj, este activa o alunecarea de teren pe o lungime de cca 200 m, in mai multe puncte.

  In Golesti, in satul Giurgiuveni, pct. La Georgescu, intr-o zona cu istoric in alunecari de teren, ebulmentul alunecarii a ocupat partial platforma drumului de interes local ce asigura accesul la terenurile agricole din zona. In satul Poenita, pct. La Popa- Capatanescu, alunecarea de teren aflata in evidenta C.L.S.U. Golesti din data de 19.12.2014, conform notei de constatare nr. 5002/19.12.2014, s-a accentuat determinand prabusirea anexelor gospodaresti, aferente locuintei proprietatea Capatanescu Cecilia si Ionescu Dan Catalin si afectarea imobilului locuinta, proprietatea Popa Marcela, prin suspendarea unei portiuni din fundatie (coltul N-V) si pentru care s-a dispus evacuarea imobilului. In satul Blidari, cele doua corpuri cu destinatia de locuit ale numitei Vaduva Vasilica, situate intr-o zona cu istoric in alunecari prezinta fisuri si crapaturi multiple in fundatie si pereti.

  In Gradistea, pe drumul comunal DC 79 B, satul Tuturu, s-a produs o alunecare de teren ce a afeactat platforma drumului pe o lungime de cca. 30 m. Pe drumul comunal DC 75, s-a produs o alunecare de teren ce a afectat platforma drumului. Pe drumul judetean DJ 676 F, s-a produs o alunecare de teren ce a afectat platforma drmului pe o lungime de cca. 20 m, alunecare de teren ce a afectat platforma drumului Tuturu, pct. Curmatura.

  In Lungesti, in satul Fumureni s-au produs alunecari de teren ce pun in pericol gospodariile numitilor: Barbulescu Adrian, Zanfirache Ana, Pirvu Maria, Gheocea Ion, Stoica Constantina si Pietrosel Alexandru.

  In Mateesti, reactivare alunecare teren satul Turcesti, catun Palsesti ce a afectat platforma drumului de interes local Palsesti, pe o lungime de cca. 70 m. Reactivare alunecare de teren ce a afectat platforma drumului de interes local Palaghi I, pe o lungime de cca. 50 m si proprietatile numitilor Patrascu Gheorghe, Patrascu Elena si Mazilu Gheorghe.

  In Madulari, pe drumul comunal DC 63 A Dimulesti – Bantesti, km 0+0.750, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de cca. 250 ml care a afectat platforma drumului si stemul de protectie compus din lise metalice si rigola de beton. Pe drumul comunal DC 63 Dimulesti – Sarbi – Usurei, km 0+1.700, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de cca. 200 ml care a afectat suprafata carosabila, rigola de beton, pereul din beton si podetul tubular ce se regaseste in zona afectata.

  In Milcoiu, in satul Cazanesti, pct. La Verdes, s-a produs o alunecare de teren, existand riscul ca ebulmentul alunecarii sa obtureze cursul paraului Sasca si sa fie afectat si drumul de acces catre gospodariile din zona respectiva.

  In Mitrofani, in satul Mitrofani, pct. Balanesti, s-au produs alunecari de teren, ce au afectat platforma drumului comunal DC 98, km 4+750, pe o lungime de cca.100 m, punand in pericol si gospodariile numitilor Tudorescu Gheorghe, Balan Maria si Vasiel Luca. In satul Mitrofani, pct. Florescu, culeea din partea de nord a podului situat pe DC 98, km 5+900, ce traverseaza paraul Verdea, a fost afectata cu implicatii in ceea ce priveste structura de rezistenta a acestuia. In satul Mitrofani, pct. Primarie, km 7+300, s-a produs o alunecare de teren ce a afectat platforma drumului comunal DC 98, pe o lungime de cca. 100, circulatia desfasurandu-se pe un singur sens.

  In Nicolae Balcescu, in satul Tufani, drumul de interes local si Biserica Sandele au fost afectate de o alunecare de teren. In satul Valea Balceasca, platforma drumului comunal DC 33 B Rotaresti – Valea Balceasca, pct. La Nicolescu a fost afectata, circulatia auto fiind intrerupta. In satul Dosu Raului, pct La Dicu, platforma drumului judetean DJ 678 D a fost afectata. O alunecare de teren a afectat platforma DC 32 A Serbaneasa – Galtofani, km 3+900, pe o lungime de cca. 20 m.

  In Stoenesti, in satul Smeurat, pct. Caramizi pe fondul fondul excesului de umiditate din ultima perioada, s-a produs o alunecare de teren ce a afectat cca. 4000 mp teren fanete si pomi si calea de acces catre proprietatile din zona respectiva. In vecinatatea zonei afectate se afla doua gospodarii (Bunescu Dumitru si Mihai Gheorghe Gheorghe), care pe fondul accentuarii alunecarii exista riscul de a fi afectate.

  In Scundu, pe drumul judetean DJ 645, km 10+900, s-a produs o alunecare de teren ce a afectat platforma drumului pe o lungime de cca. 200 m. Zona instabila din satul Cringu, pct. Maxim s-a accentuat fiind necesar executarea unor lucrari de stabilizare. S-au reactivat alunecarile de teren ce au afectat platforma drumului judetean DJ 645, KM 13+500 (pct. Piscul Zdriei) si km 14+500 (pct. La Popescu Gheorghe). Alunecari de teren produse in satul Avramesti ce pun in pericol gospodariile numitilor Dumitrascu Ion si Vagauna Elena (locuinta nelocuita). Eroziuni de maluri ale paraului Valea Cirstii, in zona podului de pe DC 102 Ionesti-Scundu.

  In Sirineasa, pe drumul forestier Harasa Prelungire, obiectiv aflat in administrarea Ocolului Silvic Babeni, intre km 0+200 – 0+300, din cauza excesului de umiditatea, platforma drumului este afectata de tasari si alunecari pe o lungime de cca. 30 m. Pe drumul forestier Harasa Prelungire, de la km 1+400, pe o lungime de cca. 100 m platforma drumului este afectata de o alunecare de teren activa. Pe drumul forestier Harasa Prelungire, intre km 0+300 – 0+400, din cauza excesului de umiditatea, platforma drumului este afectate de tasari sau alunecari pe o lungime de cca. 30 m. Podetul existent este afectat pe partea stanga (aripa stanga rasturnata de ebulmentul alunecarii).

  In Susani, in urma precipitatiilor abundente din ultima perioada, in satul Stoiculesti, pct. „Slauca”, a avut loc o alunecare de teren pe o suprafata de aproximativ 1500 mp. Alunecarea este activa si a afectat cca 50 mp de vita de vie si 10-15 pomi fructiferi, proprietatea numitului Dicu Marcel. In satul Stoiculesti, pe partea dreapta a DC 64 Susani – Stoiculesti, punctul ,,Breazu Dumitru”, se observa o tasare de circa 25 cm a platformei asfaltate a drumului pe o lungime de aproximativ 200 m.

  In Zatreni, in satul Butanu, pe drumul de interes local, la km 00+300, alunecarea de teren aflata in monitorizarea C.L.S.U. Zatreni, pe fondul excesului de umiditate din ultima perioada, s-a accentuat, afectand platforma drumului pe circa jumatate din calea de rulare. Platforma drumurilor de interes local din satele Fauresti, Stanomiru, Manicea, Butanu, Zatreni, Zatrenii de Sus, Ciortesti, Valea Valeni, Dealul Valeni, Mecea, Sasciora si Dealul Glameia a fost afectata pe anumite sectoare, ca urmare a lipsei de intretinere si a rigolelor, respectiv a excesului de umiditate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.