Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g.biscuiti hipercalorici

Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca din aceasta cauza pancreasul endocrin va fi supus unui stres suplimentar, fiind nevoit sa produca o cantitate mai mare de insulina, intr-o perioada mai scurta de timp. De asemenea, produsul analizat contine si o cantitate foarte mare de ulei vegetal hidrogenat. Acesta este incriminat in aparitia bolilor cardiovasculare si hepatice. Chiar daca producatorii il folosesc din rationamente tehnologice, fiind mai rezistent la coacere, consumatorul va avea de suferit mai ales daca isi face un obicei din a consuma produse care au in compozitie ulei hidrogenat.

In compozitia produsului analizat intra si aditivi alimentari, cel mai periculos dintre ei fiind metabisulfitul de sodiu, E223. Specialistul nostru avertizeaza ca, in urma consumului regulat, E223 produce crize de astm si alergii, fiind contraindicat mai ales in dieta celor mici.

In urma analizei informatiilor scrise pe eticheta, prof. dr. Gh. Mencinicopshi ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii renale, cardiovasculare, dermatologice, hepatice, celor cu alergii, astmaticilor, hipertensivilor. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de cantitatea de glucide. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten. Biscuitii Ikram vor fi evitati de cei cu intoleranta la lactoza si cu alergie la soia.

Eticheta
Faina de grau, crema de vanilie 30% (zahar, ulei vegetal hidrogenat, lapte praf, amidon din porumb, emulsificatori: lecitina din soia E322, aroma artificiala etilvanilina), ulei vegetal hidrogenat, zahar, sirop de fructoza, sirop de porumb, lapte praf, zer praf, sare, agenti de crestere (bicarbonat de sodiu E500 si amoniu E503), conservant (metabisulfit de sodiu E223), aroma (etilvanilina). Contine gluten de grau, lacotza, soia, sulfiti. Poate contine urme de ou, nuca, alune. Valoare energetica: 504 kcal/2112 kj, proteine 4.7 g, grasimi 22,5 g, carbohidrati 70,6.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *