Malai cu chimicale

0
560

Pufuletii Bimbo constituie un produs care prin natura lui se adreseaza in special copiilor. Eu i-am cumparat de la un chiosc aflat linga un parc pentru copii si erau o multime de pusti care rontaiau cu pofta pufuletii.

malai cu chimicale
Parintii care au cumparat pufuletii nu s-au uitat la altceva decit la pret, fara sa se gindeasca la sanatatea copiilor lor. Daca citeau si eticheta ar fi vazut ca au in compozitie malai, zahar, glucoza, coloranti sintetici E 102 tartrazina, E 124 rosu ponceau 4R, E 133 albastru brilliant si arome identic naturale (n.r. – artificiale). Valoarea calorica este de 224 kcal/30g produs, o punga avind 50 de grame.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie pufuletii ca fiind un produs expandat obtinut din faina de porumb si adaos de glucoza, glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica ridicata si o densitate energetica foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

Produsul contine o serie de aditivi alimentari foarte periculosi, in special E 102, E 124, incriminati in declansarea sindromului ADHD (hiperactivitate si deficienta de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinita, urticarie. Mai mult, creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene.

E 102 altereaza perceptia si comportamentul, producind stari de confuzie. Rosu Ponceau, E 124, are potential cancerigen, doza zilnica admisa pentru el fiind de 4 mg/kg corp. Nici consumul de E 133 nu este lipsit de riscuri. O doza mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstrictie si desctructii cromozomiale. Conform noilor reglementari, acest producator va fi obligat sa scrie toate efectele adverse pe etichete, sau daca il intereseaza sa-natatea consumatorului, nu numai pro-fitul, sa schimbe colorantii sintetici cu unii naturali. Produsul nu contine gluten si daca nu ar avea colorantii chimici de sinteza, ar putea fi consumati si de suferinzii de celiachie.

CONCLUZII. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta rezulta ca produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor sensibili la aditivii alimentari utilizati. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.