Crema de grasimi

Produsul analizat este constituit in mare parte din grasimi vegetale, despre care nu stim din ce au fost obtinute si nici prin ce procedeu.

unt cremino cu E-uri
Cremino cu unt Lacto food este un produs realizat din grasimi compuse, care are in compozitie: grasimi vegetale 70%, apa, unt 30%, grasimi 83%, grasimi lactice 24,6%. 100 de grame de produs aduc un aport energetic de 3.240 kj (775 kcal), lipide 83 g, proteina 0,22g, glucide 0g.

ANALIZA.
Cremino este un produs obtinut prin amestecarea unor grasimi vegetale de sursa botanica nedeclarata cu grasime animala saturata din lapte, unt, cu efect aterogen inalt, explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Aceasta compozitie imprima si o valoare energetica foarte mare, 775 kcal/ 100 de grame. Profilul nutritional al produsului este profund dezechilibrat, fiind reprezentat numai de macronutrientul lipide.

CONCLUZII. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor, obezilor, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie si hipertrigliceridemie, persoanelor cu maladii hepato-renale, celor bolnave de maladii cerebro- si cardiovasculare, persoanelor cu sindrom metabolic.

Precizari pentru cititori

Rubrica se adreseaza persoanelor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; sau pe e-mail [email protected]. Daca sinteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi „analizata” de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru precizam ca profesorul doctor Gheorghe Menchinicopschi foloseste doar informatiile de pe eticheta, fara a sti despre ce produs este vorba.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *