Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului.
amestec nociv
Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din grasimi hidrogenate periculoase pentru sanatate, atrage atentia prof. dr Gh. Mencinicopschi. Combinatia de glucide si grasimi este deosebit de nociva si totodata imprima o densitate energetica foarte mare napolitanei. Aceasta napolitana nu poate fi vinduta in institutiile de invatamint, deoarece nu respecta Legea 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamint preuniversitar. In urma analizei ingredientelor, specialistul ne spune ca napolitana Cip nu este recomandata copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de dislipidemie, hipertensiune, celor cu boli hepatorenale, cerebro si cardiovasculare, persoanelor cu sindrom metabolic, celor cu maladii neurodegenerative, bolnavilor de cancere, celor cu hiperuricemie (guta), osteoporoza, persoanelor cu maladii ale pielii, celor cu celulita.

Persoanele cu intoleranta la lactoza sau alergie la proteina din lapte vor testa napolitana in prealabil. Din cauza continutului de gluten, produsul este interzis suferinzilor de celiachie.

Ingrediente

Zahar, grasime vegetala hidrogenata (n.r – margarina), faina de griu, cacao 6,5 %, lapte praf integral, lapte praf degresat, zer praf, emulgator lecitina de soia (E322), agent afinare: bicarbonat de sodiu (E500), acidifiant acid citric (E330), sare, vanilina (n.r – artificiala), aroma de ciocolata. Substanta uscata de cacao 10% in invelis. Contine gluten si poate contine urme de alune
Informatii nutritionale: energie 2186kJ/523kcal, proteine 5.2 g, glucide 67g, grasimi 26.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *