Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Chifle cu grasimi hidrogenate

Chiflele hamburger primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida. De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si…

Citește mai departe

Doar miros a miere

Mierea are o pondere de doar 3% din produs, in schimb zaharul si uleiul vegetal hidrogenat sunt materia prima pentru biscuitii cu miere Tess. Biscuitii cu miere Tess au mai mult zahar decat miere, ceea ce face ca produsul sa fie dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Totusi, nu este clar daca zaharul invertit este…

Citește mai departe

Margarina – un produs controversat

Despre margarina si grasimi hidrogenate au curs valuri de cerneala, cel putin in ultimii 19 ani. Incontestabil, untul este un produs care nu va putea fi niciodata substituit de nici un produs cu caracteristici similare, precum margarina, totusi, trebuie luati in calcul numarul din ce in ce mai mare de consumatori cu control sever al…

Citește mai departe

Praline din margarina

Pralinele Primoline sunt un produs care nu au prea multe in comun cu ciocolata, desi pe eticheta denumirea produsului este „praline ciocolata alba cu crema cappuccino 50%”. Ingredientele principale sunt zaharul si grasimea vegetala hidrogenata, untul de cacao ocupand locul cinci in ordinea descrescatoare a cantitatii. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de…

Citește mai departe

Cozonaci traditionali cu nuca, vanduti ca painea calda

Produsele de Craciun din supermarketuri sunt pline de chimicale. Alimentele bio fac legea doar la targurile traditionale . Bucurestenii care au vizitat targul organizat la Muzeul Satului au ascultat colindele lui Stefan Hrusca si au putut cumpara produse ecologice. Faina de grau, zahar cristalizat, grasimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianti, antioxidanti, oua si inlocuitor…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Cafea din margarina

Don Cafe 2 in 1 este o bautura instant pe baza de margarina, cafea solubila, lapte (in realitate componente din lapte-lactoza si proteine din lapte) si o serie de aditivi care interfereaza, in special cu metabolismul calciu-fosfor. Produsul are un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un ecxes de grasimi hidrogenate periculoase si glucide cu…

Citește mai departe

Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din…

Citește mai departe