Cafea din margarina

0
437

Don Cafe 2 in 1 este o bautura instant pe baza de margarina, cafea solubila, lapte (in realitate componente din lapte-lactoza si proteine din lapte) si o serie de aditivi care interfereaza, in special cu metabolismul calciu-fosfor.
doncafe
Produsul are un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un ecxes de grasimi hidrogenate periculoase si glucide cu index glicemic foarte ridicat. De aceea, produsul nu este recomandat copiilor, conform legii 123/2008, atentioneaza prof dr Gheorghe Mencinicopschi. Desi pe eticheta este inscriptionat mare faptul ca produsul nu contine zahar, aceast praf pentru reconstituire contine un zahar cu index glicemic si mai ridicat, glucoza, care determina fluctuatii periculoase ale glicemiei. Aditivii care contin fosfor E340, E341 au efect de dezichilibrare a balantei calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, procesul fiind accentuat de prezenta cafeinei. Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, cardio si cerebrovasculare, neurodegenerative, cancer, celor cu densitate osoasa scazuta si osteoporoza, celor cu status pro-inflamator sistemic, suferinzilor de celulita. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Cei cu intoleranta la lactoza vor testa produsul in prealabil.

Ingrediente:
Grasimi vegetale hidrogenate (ulei de cocos), cafea instant (28%), sirop de glucoza, lactoza, proteine din lapte, stabilizator: fosfat tripotasic E340 iii, agent de afanare dioxid de siliciu E551/ E341 iii/(fosfat tricalcic), emulgator E471 (mono si dligliceride ale acizilor grasi)/ E452i (polifosfat sodic), agent de ingrosare E415 (guma xantan). Poate contine urme de produse pe baza de cereale care contin gluten. Valori nutritionale: valoarea energetica la 100 de grame produs: 579 kcal/ 2408 kj, proteine 7g, carbohidrati 42g, grasimi 42g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.