Calit??ile medicinale ale orzului verde

Calitatile medicinale ale orzului verde

Orzul verde are numeroase beneficii asupra organismului: creste rezistenta fizica, claritatea gandirii si scade dependenta fata de substantele nocive, imbunatateste vizibil aspectul si textura pielii. Contine vitamine din complexul B, care ajuta la producerea de energie, si vitamina A, benefica pentru sanatatea ochilor, vederea nocturna, sanatatea oaselor, dar si pentru revitalizarea pielii uscate. De asemenea,…

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe

Bizara „floare-cadavru” fura material genetic de la planta pe care o paraziteaza

Oamenii de stiinta au descoperit ca o planta parazita din genul Rafflesia nu numai ca se hraneste pe seama altor plante, dar si „sterpeleste” portiuni mari din ADN-ul plantei-gazda, inserandu-le in propriul genom, fara ca specialistii sa stie la ce foloseste Raffflesia aceste gene Plantele Rafflesia, intalnite in padurile tropicale din Indonezia, sunt cunoscute pentru florile…

Citește mai departe

Top 10 efecte neasteptate ale incalzirii globale

Toata lumea a auzit de incalzirea globala cu efectele sale: cresterea temperaturilor, topirea ghetii la poli, cresterea nivelului marilor si oceanelor in viitorul apropiat. Dar schimbarile climei Pamantului au si efecte mai putin asteptate sau cunoscute precum incendii de vegetatie, lacuri disparute, alergii ciudate sau reaparitia unor boli disparute demult. Iata, mai jos, un top…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe

Bio-procesator la domiciliu

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Fainuri integrale, fulgi de cereale, paine, paste fainoase, sucuri de seminte incoltite sau de legume cu frunze. Comerciantii bio va pun la dispozitie tot felul de aparate cu ajutorul carora puteti prepara oricand…

Citește mai departe

Cauzele incalzirii globale

Schimbarea climei, rezultatul fenomenului de incalzire globala, afecteaza deja grav civilizatia umana. Constientizarea pericolului
tot mai evident a generat intrebari la care savantii au incercat sa gaseasca raspunsuri. Se poate face ceva pentru a tempera sau stopa acest fenomen? Exista solutii aplicabile si cu efecte rapide de redresare a climei? Ce ajuta mai mult: plantarea pomilor sau folosirea tehnologiilor moderne?

Citește mai departe