Orzul verde are numeroase beneficii asupra organismului: creste rezistenta fizica, claritatea gandirii si scade dependenta fata de substantele nocive, imbunatateste vizibil aspectul si textura pielii. Contine vitamine din complexul B, care ajuta la producerea de energie, si vitamina A, benefica pentru sanatatea ochilor, vederea nocturna, sanatatea oaselor, dar si pentru revitalizarea pielii uscate. De asemenea, orzul verde contine polipeptide, proteine care sunt absorbite direct in sange si stimuleaza metabolismul, dar si clorofila, care opreste inmultirea bacteriilor in corp.
Datorita clorofilei, orzul verde contribuie la detoxifierea ficatului, stimuleaza productia de hemoglobina, vindeca ranile, are proprietati antinflamatorii, scade nivelul colesterolului in exces, al trigliceridelor si al altor lipide din organism. Tot el stimuleaza regenerarea tesuturilor, are un efect pozitiv asupra celulelor rosii, elimina dioxidul si monoxidul de carbon. Bogat in fibre solubile, orzul favorizeaza metabolizarea grasimilor, contribuie la scaderea nivelului de colesterol si sustine buna functionare a tractului digestiv.