Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima

Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima

Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima. Iata cat si cum trebuie consumat. Condiment, aliment si “medicament”, usturoiul e cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, de la tratarea racelilor, detoxifiere si prevenirea infectiilor, pana la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau si prevenirea anumitor tipuri de cancer. Pentru ca…

Citește mai departe
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la sân

Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza bbc.co.uk. Studiul realizat de cercetatorii americani a fost prezentat la intalnirea anuala a American Association for Cancer Research. Efectele benefice ale…

Citește mai departe
Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt un adevarat „medicament” de sezon, fiind fructe cu deosebite proprietati curative. Tocmai de aceea, medicii nutritionisti recomanda un bol de afine pe zi. In aceasta perioada fructele de padure, printre care si afinele, se gasesc in aproape toate pietele din Maramures, la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei litrul. Afinele si-au castigat…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Cresterea consumului de fructe si legume

Primaria Municipiului Medgidia a incheiat un parteneriat cu Fundatia „PRAIS Corporate Communications” in decembrie 2012, parteneriat ce a avut ca scop implementarea proiectului european” Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile „sub sloganul „Mai mult gust mai multa savoare”. Fundatia „PRAIS Corporate Communications” a coordonat implementarea proiectului in Romania cu sprijinul…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe
Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA

Atentie la efectele energizantelor!

Numarul celor care ajung la camerele de garda din cauza acestor bauturi energizante a crescut alarmant. Medicii explica impactul neasteptat al acestora asupra sanatatii Bauturile energizante sunt mai periculoase decat se considera initial, potrivit unor studii recente prezente in SUA. Desi par a fi alegerea perfecta pentru cei epuizati si insetati, in realitate nu ofera…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe

Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Nutritiei

Un test din saliva pe baza caruia se va putea prevedea la copii si adulti eventualitatea dezvoltarii unor boli grave va fi disponibil si in Romania, a anuntat medicul nutritionist Ligia Alexandrescu marti, intr-o conferinta de presa prilejuita de Ziua mondiala a nutritiei, tgransmite Agerpres (16 octombrie). In conferinta, prof. dr. Chirila Pavel a evidentiat…

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe
Solu?ii din natur? care readuc p?rul la via??

Iti cade parul? Ai grija ce mananci!

Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii. Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par. Medicii dermatologi spun ca acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajuta la regenerarea podoabei capilare. Problema apare atunci cand parul este lipsit de…

Citește mai departe

Pledoarie pentru consumul de lapte

Principalele beneficii ale laptelui asupra sanatatii reprezinta obiectivul campaniei ‘Da, lapte!’, relansata in Romania, tara noastra situandu-se printre ultimele trei state europene in privinta consumului de lapte pe locuitor, transmite Agerpres (9 iulie). „In editia din acest an a campaniei ne reamintim ca acest aliment complet face parte in mod natural din viata noastra, de…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

Nutritionist britanic: Bautul a doi litri de apa pe zi este gresit. Este o strategie de a creste vanzarile

Sfaturile specialistilor cu privire la consumul a doi litri de apa pe zi sunt gresite si nu ajuta la scaderea in greutate, sustine un nutritionist de top din Marea Britanie. Mai mult, acest sustine ca fructele, legumele, precum si fructele au un rol important in aprovizionarea organismului cu fluidele de care are nevoie, scrie Daily…

Citește mai departe

EcoFrecventa

Emisiunea EcoFrecventa a debutat in 2011 la postul de radio National FM la initiativa lui Zoli Toth, muzician si activist ecologist. Pastilele zilnice de un minut difuzate de 6 ori pe zi, de luni pana vineri, abordeaza pe scurt subiecte care au legatura cu protectia mediului, oferind ascultatorilor informatii despre ce pot face pentru a…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Cum sa ne hidratam corect pe timp de vara

Medicii recomanda lichidele nu foarte dulci si nici foarte concentrate, cum ar fi apa plata, ceaiul usor indulcit, limonada sau sucurile naturale. La temperaturi mai mari de 28 de grade Celsius, organismul uman elimina „caldura” prin transpiratie, pierzandu-se astfel cantitati importante de apa si minerale. Senzatia de sete provocata de pierderea de minerale nu e…

Citește mai departe