Suplimente cu argint coloidal: tratament eficient sau inselatorie pentru naivi?

0
538
Suplimente cu argint coloidal: tratament eficient sau în?el?torie pentru naivi?
Suplimente cu argint coloidal: tratament eficient sau inselatorie pentru naivi?
Suplimente cu argint coloidal: tratament eficient sau inselatorie pentru naivi?

Pana la descoperirea penicilinei, care a avut loc in urma cu mai bine de 70 de ani,  argintul coloidal era considerat un veritabil panaceu pentru bolile vremurilor respective.

Se considera ca acesta este un antibiotic natural, iar bolile de piele, Sida, leucemia sau chiar cancerul puteau fi vindecate in urma unei cure intensive cu argint coloidal.

Nu cunoastem exact cine a facut aceste afirmatii mincinoase la momentul respectiv, insa este lesne de inteles in zilele noastre ca aceste probleme de sanatate nu au fost vindecate ca prin miracol de argintul coloidal. Daca era asa, nu mai aveam acum milioane de oameni bolnavi sau armate de medici care sa isi puna mintea la contributie pentru a inventa antidotul care sa puna capat acestor suferinte.

Dar sa vedem cu date concrete ce inseamna acest argint coloidal, ce efecte se presupune ca ar avea si care sunt reactiile adverse pe care le puteti experimenta daca va hotarati sa mergeti pe cale vindecarii naturopate.

Ce este argintul coloidal?

Produsele pe baza de argint coloidal sunt realizate din particule fine de argint suspendate in lichid – argintul este utilizat de asemenea in fabricarea bijuteriilor si a plombelor dentare. Argintul coloidal este comercializat de regula sub forma de suplimente alimentare, insa poate fi si sub forma lichida (apa cu argint coloidal) sau sub forma de unguent (pentru afectiunile pielii).

Ce se presupune ca vindeca argintul coloidal?

Producatorii de argint coloidal sustin ca produsele lor sunt atotvindecatoare, intaresc sistemul imunitar, lupta cu bacteriile si virusurile, trateaza cancerul de orice natura,hepatita, psoriazisul, SIDA, herpesul sau afectiunile oculare grave.

Cu toate acestea, nu exista nici macar un studiu relevant, ale carui concluzii sa fie prezentate intr-o publicatie serioasa, care sa confirme spusele acestor persoane. De fapt,Administratia Americana de Alimente si Medicamente (FDA – Food and Drug Administration) a inceput sa ia masuri in privinta acestor producatori deoarece fac afirmatii nerealiste in ce priveste efectele produselor promovate.

Efectele adverse ale argintului coloidal

In cel mai rau caz te albastresti, in cel mai bun caz nu are nici un efect! Argintul este un metal la care oamenii sunt expusi constant. Acesta este prezent in bijuterii, in apa, in aer sau chiar in mancare, insa in cantitati infime, care nu au nici un fel de influenta asupra organismului.
Insa, datele stiintifice publicate in jurnalul National Institutes of Health arata ca argintul nu are, de fapt, nici un rol nutritiv in organism iar cei care sustin ca deficientele de argint ar duce la aparitia bolilor sunt pur si simplu rau intentionati si nu urmaresc decat sa obtina profit de pe urma persoanelor credule.
Iar medicii se abtin sa faca afirmatii in privinta acestui tratament naturist.

Doamna doctor Luminita Florea, nutritionist la Centrul Provita, declara: „tratamentul cu argint coloidal face parte din acea categorie a medicinei alternative care ar vrea sa fie medicina dar fara a fi <evidence based medicine>; nu exista studii sau pareri oficiale, ci simple fabulatii”.

Mai mult decat atat, argintul coloidal luat dupa ureche ar putea duce la reactii adverse grave. Potrivit unui studiu prezentat in publicatia National Center for Complementary and Alternative Medicine, argintul coloidal luat pe termen lung poate favoriza depunerea de particule de argint in tesuturi, ducand la aparitia unei afectiuni numita argyria, care se manifesta prin pigmentarea pielii in albastru-argintiu, in special in zona oculara, a gingiilor sau a unghiilor.

Un astfel de exemplu este cel al lui Paul Karason, un barbat care a inceput tratamentul cu argint coloidal din proprie initiativa pentru a vindeca o dermatita.

Potrivit spuselor acestuia, coloratia in albastru nu a aparut brusc, ci s-a dezvoltat pe parcursul timpului, motiv pentru care era deja prea tarziu pentru a opri efectele adverse ale tratamentului atunci cand a observat ca este ceva in neregula.
Iar cazul nu este singular: o alta femeie a capatat o discoloratie a epidermului in urma unui tratament cu argint coloidal (sfatuita de un medic naturopat) iar acum este fondatorul unei campanii de lupta impotriva mediatizarii terapiei cu aceasta substanta.

Pe langa acest efect advers, au mai fost raportate si alte reactii negative in urma tratamentului cu argint coloidal, printre acestea amintind: tulburari neurologice, afectiuni renale, indigestie, iritatii ale pielii, dureri de cap si stare de oboseala.
De asemenea, trebuie tinut cont ca argintul coloidal poate impiedica absorbtia anumitor substante din medicamente, cum ar fi de exemplu cele folosite pentru afectiunile tiroidiene sau cele pentru artrita reumatoida, neutralizand astfel efectul benefic al acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.