Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe
Natura ?i arta înving fracturarea

Natura si arta inving fracturarea

Prima editie a festivalului anti-fracturare ManiFEST din Puiesti, Vaslui, a adunat pe parcursul celor trei zile aproximativ 1000 de persoane, luptatori si sustinatori ai cauzei. Pentru Harry Tavitian „Festivalul a fost extraordinar! Cu asa oameni adevarati, constienti de iadul care ne asteapta, cu dragostea si jertfelnicia care a animat organizatorii si deschiderea sufleteasca a participantilor, companiile hulpave…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe

Bumbacul organic – solutia ideala pentru pielea sensibila a copiilor

Bumbacul organic (bumbacul bio) este crescut folosind metode si materiale care au un impact mic asupra mediului inconjurator. Bumbacul organic este crescut fara a folosi pesticide si fara substante chimice, astfel incat fermierii ecologici folosesc doar ingrasamintele organice si principiul rotatiei culturilor. Pesticidele sunt inlocuite de cele bio, ce au la baza bacteriile, virusurile si insectele…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au…

Citește mai departe

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

Citește mai departe

Pericolele aerului conditionat – iata cum va poate afecta sanatatea sistemul de climatizare din masina

Aerul conditionat a devenit deja o dotare standard pentru multe dintre masinile noi, insa multi sunt mai constienti de efectele sale asupra consumului de carburant decat de cele asupra sanatatii. Asa incat lucrurile trebuie luate foarte in serios: implicatiile folosirii necorespunzatoare a climatizarii reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatate. Conform cercetatorilor, principalele pericole sunt mucegaiul…

Citește mai departe

Ucigasii din bucatarie

Ambalajele, vesela, tigaile, ustensilele de curatat si multe alte obiecte pentru uz casnic sunt ucigasii nebanuiti din bucataria noastra. Mai multe rapoarte ale Uniunii Europene si numeroase studii realizate de cercetatori ne avertizeaza ca in bucatarie nu mai suntem de mult in siguranta. Din contra, cu toate mijloacele tehnologiei casnice moderne, cu toate substantele de…

Citește mai departe

Tipuri de izolanti ecologici

Nouazeci la suta dintre izolantii folositi in constructii sunt alcatuiti din vata minerala, vata de sticla sau plastic alveolar (polistiren, poliuretan), iar performantele lor termice sau acustice sunt ridicate. Totusi, interesul pentru izolantii ecologici este in crestere in unele tari, acestia fiind alcatuiti din materiale naturale, reciclabile sau biodegradabile. Articolul de mai jos isi propune…

Citește mai departe

Firmele ecologice, investitii de viitor

Traim intr-o societate de consumatori, iar uneori, pretul nu este atat de evident incat s-ar parea la prima vedere. Multi romani pierd din vedere faptul ca fiecare gest sau atitudine poate avea repercusiuni mai tarziu asupra sa si a mediului in care traiesc. Pentru ca au sesizat potentialul firmelor ecologice, zeci de antreprenori dezvolta afaceri…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe

Uita-te cu atentie pe eticheta: Multe creme pentru ingrijirea tenului contin ingrediente daunatoare

Sapunurile grase si alimentele corect alese sunt aliati in lupta impotriva deshidratarii pielii Cosmeticele grase si o alimentatie bazata pe produse bogate in proteine si anumite vitamine sunt „reteta” ideala pentru ingrijirea corecta a tenului in sezonul rece. „In zilele friguroase se produce o evaporare mai rapida a apei din piele, iar acest lucru poate…

Citește mai departe