Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

0
867
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural
Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanta denumita Carvacol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerata ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au aratat ca oregano este  mai eficient impotriva giardiei decit Tinidazol. Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano, prin continutul mare de carvacol, actioneaza mai eficient decit antibioticele, distrugind si bacteriile rezistente la unele antibiotice. Carvacolul actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atit pentru uz intern cit si extern. Carvacol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspindirea Stafilococului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee) in paralel cu un efect antibacterian, mucolitic si expectorant.

UZ INTERN: Se administreraza contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice fel incluzind Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus.
Este de asemenea util in: Infectii urinare si Prostatita. Se poate administra de asemena Post Operatoriu pentru a evita infectarea in special cu Stafilococul Auriu (care poate fi mortala). Indicat in infectii pulmonare, tuse persistenta, dureri in git.
Pentru adulti se poate administra astfel: 5 picaturi de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limba fie se dizolva in putina apa sau se amesteca intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine scurt timp in gura dupa care se inghite. Imediat dupa administrare, se respira adinc de citeva ori pentru a inspira vaporii de Oregano.
Pentru infectii pulmonare sau la sinusuri pe linga administrarea sublinguala se fac si inhalatii: Se fierbe apa intr-un vas si se pun citeva picaturi in apa fierbinte. Se apropie fata de vasul cu apa si Oregano, se pune peste cap un prosop si se inspira adinc vaporii emanati din apa fierbinte. Se poate de asemenea folosi un vaporizator din comert. Pentru Herpes se administreaza 3-5 picaturi sub limba urmat de 2-3 picaturi  din ora in ora timp de 9 ore in fiecare zi. In plus, se aplica si local in zona afectata cite 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi.

UZ EXTERN: Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectata de 2-3 ori pe zi:
Piele: Pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritatii de piele, micoze: se pun citeva picaturi de Oregano si se freaca bine zona afectata pina la absorbtia in piele. Se adauga citeva picaturi de ulei in sapunul lichid sau in gelul pentru dus. Se poate adauga si in sapunul lichid pentru miini. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei pina la saturatie si se freaca bine in piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

     Dinti si gingii: pentru a dezinfecta si deparazita total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza: Se pun citeva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. In caz de infectii la gingii se freaca gingiile cu citeva picaturi.

Par: In caz de scalp infectat cu o ciuperca, in caz de matreata, iritatii ale scalpului, se adauga citeva picaturi in sampon inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru citeva minute, dupa care se clateste.
Herpes: cite1-3 picaturi in zona afectata de 2-3 ori pe zi.
Aromaterapie: Datorita mirosului placut si patrunzator dar si a nenumaratelor proprietati benefice, se recomada citeva picaturi de ulei de oregano intr-un vaporizator, si astfel se purifica aerul de virusi, bacterii, etc.
Picioare: In cazul fungusilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului si in special intre degetele piciorului
se aplica si se distribuie uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete si pe unghii.
Igiena intima: Citeva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baie de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.