Pericolele aerului conditionat – iata cum va poate afecta sanatatea sistemul de climatizare din masina

0
421
Pericolele aerului condiţionat - iată cum vă poate afecta sănătatea sistemul de climatizare
Pericolele aerului conditionat - iata cum va poate afecta sanatatea sistemul de climatizare

Aerul conditionat a devenit deja o dotare standard pentru multe dintre masinile noi, insa multi sunt mai constienti de efectele sale asupra consumului de carburant decat de cele asupra sanatatii. Asa incat lucrurile trebuie luate foarte in serios: implicatiile folosirii necorespunzatoare a climatizarii reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatate.

Conform cercetatorilor, principalele pericole sunt mucegaiul si bacteriile, a caror aparitie este favorizata de diferentele mari de temperatura si umiditate create prin utilizarea aerului conditionat. Expunerea indelungata la acesti agenti patogeni poate provoca afectiuni grave la nivelul plamanilor si al cailor respiratorii.

Si asta nu e tot. Desi aerul conditionat este indispensabil intr-o zi torida de vara, polenul si praful acumulate in filtrele sistemului de climatizare pot provoca iritatii ale tractului respirator, alergii si lacrimare excesiva. O alta problema este condensul rezultat in urma racirii aerului, acesta fiind un mediu favorabil aparitiei ciupercilor microscopice care pot duce chiar la afectiuni ale creierului.
Ca metoda de prevenire a acestor probleme, specialistii recomanda verificarea regulata a sistemului de aer conditionat, asociata cu inlocuirea periodica a filtrelor de praf si polen supraincarcate cu impuritati, dar si interventia in service-urile specializate cand se constata nereguli la nivelul componentelor climatizarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.