Laguna Albastra otravitoare din Marea Britanie

  0
  482
  Laguna Albastră otrăvitoare din Marea Britanie
  Laguna Albastra otravitoare din Marea Britanie

  A fost numita Laguna Albastra, iar turistii vin de peste tot pentru a vedea apele sale frumos colorate. Insa, fosta cariera de piatra din Marea Britanie este atat de poluata, incat apele sale sunt la fel de toxice cum sunt inalbitorii de rufe.

  Avertizarile postate langa lac scriu ca acesta contine nu doar masini abandonate, dar si animale moarte si deseuri de la oameni, si are un nivel PH de 11,3, fata de 12,6 cat au inalbitorii si 11,5 – amoniacul.

  Apa de langa Harpur Hill, in apropiere de Buxton, este suficient de murdara pentru a cauza iritatii ale pielii si ale ochilor, probleme la stomac si infectii cu ciuperci.

  Cu toate astea, oamenii sunt inconstienti: fac baie in lac cu totii si chiar cu bebelusii lor. Caitlin Bisknell, un consilier local, spune ca locul atrage turisti doritori de plaja si de baie de cel putin zece ani, insa in ultimii ani, problema a devenit mai mare din cauza fotografiilor postate de turisi pe internet.

  O turista, care a venit cu copiii sai de 5 si de 6 ani, a declarat pentru Daily Mail, ca nu este ingrijorata pentru ei, chiar daca autoritatile avertizeaza ca apa e toxica. „Le-am spus copiiilor sa nu inghita apa si sa nu se bage cu capul in ea. Este asa frumoasa si de albastra”, a spus femeia.

  Culoarea albastra se datoreaza rocilor de calcar, care au eliberat in apa cristale de calcit. Alcalinitatea mare vine de la oxidul de calciu, o pudra alba lasata in urma, dupa abandonul carierei.

  Luna trecuta, localnicii au cerut autoritatilor sa impiedice oamenii sa viziteze laguna otravitoare. „Pentru ca este o zona privata, nici politia si nici autoritatile locale nu au puterea de a face ceva acolo”, a mai spus consiliera Bisknell.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.