Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in tara noastra

  0
  638
  Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în ţara noastră

  Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in tara noastra

  Administratia Nationala „Apele Romane” anunta situatia hidrologica actuala pe rauri si Dunare, la data de 13 august, onform datelor emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, potrivit unui comunicat.

  Pe rauri debitele au fost in crestere usoara ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor cazute in interval si propagarii pe raurile: Viseu, Iza, Tur, Somes, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Jijia.

  Pe cursul mijlociu si inferior al Muresului debitele au fost in scadere, iar pe celelalte rauri debitele au fost stationare.
  Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

  Pe dunare debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost in scadere, avand valoarea de 3100 mc/s, sub media multianuala a lunii august (4300 mc/s).

  Aval Portile de Fier debitele au fost in scadere pe sectoarele Gruia-Bechet si Zimnicea-Tulcea si stationare pe sectorul Corabia-Tr. Magurele.
  „In acest moment, in cadrul bazinelor hidrografice nu se pune problema aplicarii, Planului de restrictii si folosirea apei in perioade deficitare. Rezerva de apa bruta existenta in principalele acumulari, la nivel national are un volum de 3009 milioane mc, reprezentand circa 72,6% grad de umplere. Mentionam faptul ca, au aparut limitari la alimentarea cu apa de natura tehnologica, la sistemele de alimentare cu apa in regim centralizat, cu captare din surse subterane, in cadrul catorva localitati situate in bazinele hidrografice Prut, Siret si Jiu, avand in vedere scaderile nivelului acestor surse cat si posibile nisipari ale forajelor”, se mai arata in comunicat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.