Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul folosit inca din Antichitte este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de oxidare a…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale destinate consumatorilor interesati de un stil de viata sanatos, preocupate de propria alimentatie, calitate si experienta gustului. La inceputul anului 2012, Romsuintest Peris S.A. a lansat primul magazin de produse din carne 100 % naturale din Romania. Faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase,…

Citește mai departe

Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta cunoscuta de mai bine de 400 de ani datorita proprietatilor sale, contine vitamina B, vitamina C, E, dar si acizi grasi esentiali si aminoacizi, enzime si magneziu, fiind recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni. Mai exact, aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, reglezeaza nivelul de zahar din sange si actioneaza asupra…

Citește mai departe

O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie. Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc,…

Citește mai departe

O proteina ucigasa care ataca celulele bolnave ar putea fi remediul pentru cancer

O proteina ucigasa care distruge celulele bolnave din organism a fost descoperita de o echipa de cercetatori australieni si britanici, aceasta putand fi folosita in lupta impotriva unor maladii grave precum cancerul, malaria si diabetul. O proteina ucigasa care ataca celulele bolnave ar putea fi remediul pentru cancer (Imagine: Mediafax Foto/AFP) „Aceasta proteina, numita perforina,…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Stomacul japonezilor contine cateva bacterii care ii ajuta sa digere mai usor portiile de sushi

Japonezii digera mai usor decat celelalte popoare portiile de sushi gratie unor bacterii din tubul digestiv care au imprumutat genele unor bacterii marine prezente intr-o specie de alge rosii, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Aceasta descoperire ilustreaza diversitatea metagenomului uman, care numara circa 100.000 de miliarde de microbi in tubul digestiv. Cercetatorii de…

Citește mai departe

Un viermisor „fabrica” biocombustibil

Invazia crustaceelor marine numite gribble ar putea fi cheia progresului in domeniul biocombustibililor, spun cativa cercetatori britanici, citati de cotidianul „The Times”. Viermisorul gribble, care seamana cu specia cainele-babei, le-a facut probleme marinarilor timp de secole, pentru ca distrugea profilele din lemn ale navelor. Dar aceste izopode au devenit acum din ce in ce mai…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Ce bauturi refuza gastrita?

Se face o exagerare de catalogare drept gastrite a unor neplaceri ale tubului digestiv. Terminatia cuvantului „ita” consfinteste o inflamatie in invelisul interior al stomacului. In aceasta mucoasa a stomacului se cuibareste des si pacatosul acela de agresor Helicobacter Pylori, cel care aduce ulcer si favorizeaza in cel mai mare numar al gastritelor instalarea acestei…

Citește mai departe

Tratamentele cu struguri mentin pielea tanara

Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala. Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datoreaza in mare parte…

Citește mai departe

Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Poluarea creste numarul deceselor cauzate de boli de inima, potrivit studiilor

Poluarea aerului este asociata cu cresterea numarului de infarcturi de miorcard si a deceselor, potrivit cercetatorilor americani de la universitatile din Louisville si Michigan care au studiat relatia dintre poluarea aerului si bolile de inima, informeaza presa americana de specialitate. Particulele fine si extrafine care ajung in plamani migreaza apoi in vasele de sange. In…

Citește mai departe