Broccoli, leguma impotriva cancerului la san

0
412
Broccoli, leguma împotriva cancerului la sân
Broccoli, leguma impotriva cancerului la san

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o speranta pentru femeile care sufera de cancer la san. Ei au facut un medicament dintr-o leguma aparent banala.

Cercetatorii au oferit femeilor care au cancer la san un medicament facut din broccoli si au incercat sa determine daca elementele componente ale acestei legume pot opri extinderea bolii.

Studiile anterioare au indicat faptul ca substantele pe care le secretam dupa consumul legumei broccoli ar putea stimula producerea unor enzime de protectie in tesutul mamar.
Acum, oamenii de stiinta au reusit sa separe molecula sulforafan, pe care organismul o secreta atunci cand consumam broccoli si au administrat-o pacientelor care au fost diagnosticate recent cu aceasta maladie. Expertii cred ca sulforafanul poate transforma corpul intr-o „arma” impotriva cancerului la san.

„Sulforafanul este foarte important. El ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al antioxidantilor din organism. In concluzie, aceasta substanta este eliberata de organismul nostru atunci cand mancam broccoli”, a subliniat unul dintre participantii la acest studiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.