Seceta pe camp, dar si pe rauri

0
516
Cresterea potentialului hidro si geotermal al tarii, cu ajutorul banilor europeni
Seceta pe camp, dar si… pe rauri

Cotele apelor din Valea Jiului, in scadere

Autoritatile din domeniul hidrologic nu au impus deocamdata restrictii pentru populatia din zona

Apele de munte curg tot mai firav la vale. Asta se intampla din cauza secetei prelungite din ultimele saptamani, insa, pana acum nu au fost restrictii catre populatie.

Totusi, abia daca se mai zaresc firicelele ale cate unui mic izvor, in locuri in care apele celor doua Jiuri, de Est si de Vest, curgeau la vale involburate.

Minime istorice pe unele rauri

Multe dintre rauri s-au transformat in firicele de apa

Potrivit responsabililor care gestioneaza sistemul hidrotehnic din Valea Jiului, cotele cu care au scazut apele nu sunt alarmante, dar s-au inregistrat valori minime istorice. pe anumite cursuri de apa. „Ultimele precipitatii au fost in data de 12 august. Atunci, putem sa spunem ca a plouat cu 7 pana la 17 litri pe metru patrat. Nu a fost mult si pentru ca, de atunci, cantitatile de precipitatii au fost zero, variatia cotelor este intre 2 si 4 cm, iar apele sunt in scadere din cauza caniculei, desigur”, a spus Adriana Sarbu, responsabil al Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

Toate statiile de furnizare a apei potabile catre populatia Vaii Jiului au functionat normal pana acum, chiar si la cotele scazute ale apelor, dar inca nu se impune restrictionarea furnizarii acestui serviciucatre populatie. In schimb, in albii este cel mai vizibil modul in care apele de munte devin mici paraiase.

In judetul Hunedoara este cod galben de canicula, iar cotele apelor sunt in scadere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.