Fructele de padure „lupta” cu cancerul

Fructele de padure „lupta” cu cancerul

Se stie ca fructele, in general, sunt excelente in prevenirea multor boli, ele fiind pline de vitamine si minerale. Fructele de padure sunt considerate a fi miraculoase, compozitia lor dovedindu-se a fi o sursa reala de… sanatate. Ca vorbim de mure, zmeura, catina sau fragute, toate contin vitamina C in cantitate mare, dar si cupru, seleniu, zinc, fier, fiind excelente in intarirea sistemului imunitar. Murele, coacazele negre, afinele, contin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru – cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Resveratrolul care, de regula se gaseste in fructele si legumele de culoare inchisa, s-ar parea ca are in compozitie o substanta antitumorala, ca incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca. De asemenea, se pune ca stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind circulatia sangelui. Fructele de padure pot preveni sau intarzia problemele ochilor si mentin sanatatea sistemului nervos central. Nu in ultimul rand, fructele de padure au capacitatea de a dizolva colesterolul si intaresc muschii inimii. Compusii din fructele de padure pot preveni si chiar vindeca unele forme de cancer, de colon sau ficat, in ultima perioada medicii recomandand tot mai des bolnavilor asemenea fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *