O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Lamaia - Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece.

Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie.

Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc, efectele benefice asupra starii tale de sanatate vor fi si mai puternice.

Desi este acra, acidulata, lamaia se recomanda persoanelor care sufera de aciditate gastrica, deoarece stimuleaza producerea de enzime in ficat si pancreas. Cine are un stomac sensibil si se baloneaza dupa o masa copioasa se poate trata cu sucul stors dintr-o jumatate de lamaie, diluat in putina apa rece sau calda.

Contra senzatiei de voma, care poate sa apara din foarte multe motive, dar mai ales dupa o masa in care ati amestecat multe feluri de mancare si poate si de bautura, puneti cateva felii de lamaie in apa clocotita si usor indulcita si beti lent, inghititura cu inghititura. In scurt timp, senzatia de voma va disparea.

In caz de rau de transport, doua picaturi de ulei esential de lamaie puse intr-o lingurita de zahar fac sa dispara imediat greturile.

Daca te-ai ranit si nu ai altceva la indemana in afara de o lamaie, atunci tot e bine. Sucul de lamaie dezinfecteaza ranile deschise, opreste sangerarea si serveste la cicatrizarea rapida a ranilor.

Daca te doare gatul ori simti ca raceala iti da tarcoale, tot lamaia iti poate fi de ajutor. Intr-o cana cu apa calda pune cateva picaturi de lamaie si adauga si o lingurita de miere de albine, de preferinta poliflora. Infuzia pe baza de suc de lamaie si miere de albine ajuta organismul in lupta lui zilnica, pe timpul iernii, impotriva gripei, racelii si bronsitei.

Sucul de lamaie musteste de vitamina C. De aceea, este preferat in lupta cu oboseala. Si daca oboseala s-a instalat mai ales dupa o seara cu ceva mai mult alcool, sucul de la o jumatate de lamaie face sa dispara mahmureala si ajuta intoarcerea la o viata normala cu mintea limpede.

Sucul de lamaie se obtine foarte usor, in casa, folosind un storcator manual de citrice care poate fi cumparat de la orice raion de menaj. Daca intr-adevar vrei un suc natural, atunci prepara-l singur si nu-l folosi pe cel din comert, plin de chimicale.

Aftele devin mai putin dureroase si se vindeca mai usor daca se tine in gura, cat se poate mai mult, un amestec de suc de lamaie cu miere de albine.

Daca gingiile sangereaza, freaca-le cat mai des, timp de cateva secunde, cu partea alba a cojii de lamaie.

Ca sa aiba mai mult suc, ruleaza lamaia in palme pret de cateva secunde sau scufund-o in apa calda. In acest fel, pulpa fructului se separa de coaja si sucul va iesi din abundenta.

Slabeste eficient cu lamaie

Daca ar fi vara, te-am pune sa te gandesti la ceva ce poate bate apa cu lamaie in materie de alimente reconfortante si ai vedea ca nu prea exista. Insa si iarna lamaia are loc in alimentatie, mai ales ca te ajuta sa slabesti.

Ezinearticles scrie ca lamaia manipuleaza procesul termogenic al corpului, permitandu-i sa arda grasimile si caloriile mult mai eficient.

Adaugarea apei in lamaie poate modifica nivelul pH-ului din organism, facandu-l mai acid. Mai multa aciditate inseamna o crestere a ritmului de pierdere in greutate.

Fructele iernii: Lamaia tratateaza gripa si racelile

Un studiu a demonstrat ca cei care au consumat apa plata cu lamaie au avut mai putine pofte decat cei care au mers pe mana placebo. In plus, prin acest consum se echilibreaza nivelul zaharului din sange, se reduce apetitul, ceea ce duce la evitarea mancatului in exces, si se creste nivelul de energie.

Sucul de lamaie actioneaza ca un diuretic, ajutandu-te sa elimini mai repede apa din organism. Asta inseamna ca, in ciuda faptului ca nu o sa pierzi grasime, datorita faptului ca elimini apa din corp te vei simti mai usor.

Nu uita ca sucul de lamaie poate fi consumat nu doar cu apa, ci si in ceai sau in salate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *