Crema impotriva razelor solare cu ADN de cangur

0
725

Cercetatorii australieni sunt de parere ca intelegerea procesului de reparare a ADN-ului cangurilor ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele.crema de piele

Echipele de specialisti incearca sa afle cum este posibil ca unele enzime sa se repare singure, in special la canguri, dar si la alte organisme, insa nu si la oameni.

„Deoarece ne apropiem repede de vara, expunerea excesiva la soare va duce la diagnosticarea a circa 400.000 de australieni cu cancer de piele. Alte echipe de cercetare au propus ca solutie o <> care contine ADN cu acele enzime reparatoare. Acum testam daca aceasta optiune este una buna”, a declarat doctorul Linda Feketeova, de la ARC Center of Excellence for Free Radical Chemistry and Biotechnology.

Cercetatorii incearca sa simuleze in laborator piele unui cangur expus la soare si apoi sa analizeze procedeul de repararea ADN-ului.

„Pana cand aceasta crema se va gasi in farmacii mai avem multe teste de efectuat, asa ca nu aruncati actuala crema protectoare”, a mai spus Feketeova, citata de Reuters.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.