Ce bauturi refuza gastrita?

Se face o exagerare de catalogare drept gastrite a unor neplaceri ale tubului digestiv. Terminatia cuvantului „ita” consfinteste o inflamatie in invelisul interior al stomacului. In aceasta mucoasa a stomacului se cuibareste des si pacatosul acela de agresor Helicobacter Pylori, cel care aduce ulcer si favorizeaza in cel mai mare numar al gastritelor instalarea acestei boli. ceaiuri

Helicobacter Pylori este microbul care s-a adaptat la mediul acid din stomac simtindu-se bine. Am spus ca e vorba despre o exagerare de diagnostic, fiindca sunt numite gastrite si unele suferinte digestive provocate insa de lipsa de enzime in organismul unor oameni. De exemplu, lipsa enzimei lactaza il face pe pacient sa nu suporte laptele si celelalte lactate, iar diagnosticul de gastrita in acest caz este o eroare. In cazul gastritelor adevarate, foarte importanta este mancarea.

Grija omului cu gastrita trebuie sa se indrepte si spre bauturi. Nu sunt potrivite bauturile carbogazoase care stimuleaza producerea de prea mult acid in stomac. Mai indicate sunt bauturile necarbogazoase, iar cel mai bine este ca bolnavul de gastrita sa bea apa plata. Sunt acceptate de gastroenterologie in situatiile de gastrite ceaiurile de tei, de musetel, de galbenele si ceaiul negru. Suferindul de gastrita trebuie sa se fereasca totusi de ceaiul de sunatoare care inactiveaza medicamentele din clasa omez destinate limitarii producerii de acid in stomac.

In cazul gastritelor, omul trebuie sa se abtina cat mai mult de la vin si bere. Fac mai putin rau bauturile tari decat vinul si berea. Sunt acceptate mai bine 20-30 ml de tarii, caci aceste alcooluri mai tari stimuleaza secretia de acid, dar stimuleaza si secretia de mucus si bicarbonat in stomac, acestia din urma fiind factori de aparare. Bauturile tari insa nu trebuie consumate pe stomacul gol si in nici un caz in faza de criza a ulcerului sau gastrite. Bolnavul de gastrita trebuie sa se fereasca de sosurile cu rantas si de ouale prajite. Se pot consuma ouale fierte moi si ochiurile, asa-zis romanesti, facute in apa.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *