Mierea, aliment miraculos pentru sanatate

ECO&BIO Mierea cu hribi de padure produsa in Salaj - cel mai exclusivist produs de gen din Europa
Miere
Mierea, aliment miraculos pentru sanatate

Ce contine mierea? Un amestec de substante miraculoase pentru sanatate. Sunt insa foarte putini cei care stiu cu adevarat contine mierea. De exemplu mierea nu contine vitamina, sau are cateva dar in cantitatea foarte mica, dar este o sursa excelenta sa zaharuri sanatoase care pot fi tolerate chiar si de persoanele cu diabet.

Iata ce contine mierea:

Mierea are mai putine calorii decat aceeasi cantitate de zahar, dar indulceste mai bine.
Intr-o lingura de miere sunt 120 de calorii. Aceeasi cantitate de zahar rafinat contine 160 de calorii.

In 100 de grame de miere de albine sunt 82,4 grame de carbohidrati, 0,2 grame de fibre. Carbohidratii din miere sunt fructoza, in proportie de 38%, glucoza, 31%, maltoza, 7 % si sucroza in proportie de 2%.

Mierea nu contine grasimi, iar in 100 de grame sunt 0,3 grame de proteine si 17, 8 grame de apa.Mierea nu contine vitamina A, dar contine o serie de vitamine din grupul B. Astfel, in 100 de grame sunt 0,038 de grame de vitamina B2, 0,121 grame de vitamina B3, 0,121 grame de vitamina B5 si 0,062 grame de vitamina B6.

In 100 de grame de miere se gaseste doar 1% din necesarul de vitamina C necesara zilnic. In functie de tipul de miere, aceasta poate contine urme de vitamina D si de vitamina PP, in cantitati neglijabile insa.

In 100 de grame de miere se gasesc 0,42 de miligrame de fier, care asigura circa 5% din necesarul zilnic de fier, doua miligrame de magneziu si sase miligrame de calciu. Se mai gasesc 53 de miligrame de potasiu, patru miligrame de sodiu si 0,22 miligrame zinc.

Mierea contine si cantitati mici si foarte mici de beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu si argint, in catitati foarte apropiate de nevoile organismului.

Factorul de aciditate al mierii de albine este situat intre 3,2 si 4,5, ceea ce face ca in mierea de albine sa fie imposibila dezvoltarea bacteriilor.

Bogatia nutritionala a mierii de albine vine din continutul exceptional de enzime si aminoacizi, proportia acestora fiind variabil in functie de tipul mierii de albine, regiune si tipul florei din care a fost recoltata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *