Ce patesc pasarile care zboara deasupra cele mai mari centrale solare din lume. Autoritatile sunt ingrijorate

pasare
Ce patesc pasarile care zboara deasupra cele mai mari centrale solare din lume. Autoritatile sunt ingrijorate

La scurt timp dupa inaugurarea celei mai mari centrale solare din lume, Ivanpah Solar Electric Generating System, organizatiile de protectie a mediului au aflat ca pasarile care zboara deasupra ei au mult de suferit.

Centrala se afla in desertul Mojave, la granita dintre statele California si Nevada. Cele 300.000 de oglinzi produc energia electrica necesara pentru 140.000 de locuinte.

Din pacate insa, exista si efecte negative ale acestei centrale. Desi produce energie ecologica, ea afecteaza mediul inconjurator intr-un mod la care nimeni nu s-ar fi gandit.

Pasarile care zboare deasupra oglinzilor care reflecta lumina solara sunt arse, dupa cum se vede si in aceste imagini.

Primele incidente de acest fel au fost raportate de BrightSource Energy chiar de anul trecut, inainte de finalizarea centralei. Zeci de pasari ranite, arse, au fost gasite in apropiere.

Temperatura deasupra acestei centrale solare poate depasi 500 de grade Celsius, aparand un flux termic care arde penele pasarilor.

Zona a fost aleasa pentru construirea centralei in urma unui studiu facut de autoritati in anul 2012, prin care au stabilit care sunt regiunile bune pentru acest tip de proiect, respectiv cele care au o fauna mai putin bogata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente