Mierea poate vindeca infectiile

Oamenii de stiinta au descopera de ce mierea de albine e mult mai buna decat toate antibioticele conventionale. Cercetatorii de la Universitatea Salve Regina din Newport (Rode Island, SUA) au redescoperit inca o data motivele pentru care mierea de albine este considerata a fi una dintre cele mai bune antibiotice naturale. Mierea lupta impotriva infectiilor…

Citește mai departe

Mierea, cel mai falsificat aliment

Producator – procesator – consumator. Acesta este cel mai simplu traseu prin care produsele agroalimentare ajung pe masa consumatorului. In realitate, traseul este mult mai complicat, ceea ce duce de multe ori la falsificarea alimentelor, astfel incat consumatorul nu mai plateste doar costurile de producere, procesare si ambalare, ci, uneori, si „stiinta inglobata” in falsificarea…

Citește mai departe

Comisia Europeana ingroapa alimente traditionale. Beneficiile prunelor, iaurtului, mierii nu sunt recunoscute

Comisia Europeana nu recunoaste ca prunele au efect laxativ, ca iaurtul intareste sistemul imunitar, ca mierea de albine sau ceaiul verde sunt benefice pentru sanatate Comisia Europeana a aprobat o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii avand la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la…

Citește mai departe

Miere din flori de camp

Mierea este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza intr-o forma care se asimileaza direct, fara a mai fi transformata de orga-nism. Mierea de flori de camp de la Allos (foto) este un produs bio (ecologic sau organic), necontaminat cu antibiotice, pesticide si alte chimicale periculoase. Acest sortiment de…

Citește mai departe