Mai mult delicios sau mai mult sanatos? Mierea de albine

Folosita de oameni din cele mai vechi timpuri, atat pentru calitatile sale curative, cat si in ritualuri sau pentru prepararea unor bauturi, mierea nu si-a pierdut din popularitate de-a lungul timpului. Este un aliment deopotriva gustos si sanatos. mierea de albine

Considerata cel mai puternic energizant natural, mierea are avantajul ca substantele continute sunt foarte usor de asimilat si nu necesita o prelucrare speciala prin digestie. Contine numeroase vitamine (A, B1, B2, B5, B12, C, D) si minerale (fosfor, potasiu, cupru). Alaturi de alte produse ale stupului – polen, propolis, laptisor de matca – are multiple utilizari terapeutice.

Mierea are un puternic efect antibacterian si antimicrobian si actioneaza ca adjuvant in tratarea unor afectiuni, precum:
– pneumonii, raceli
– infectii
– probleme dermatologice, ulceratii, rani, arsuri
– boli oculare, conjuctivite,
– carii dentare, abcese
– inflamatii ale gatului, sinuzita
– candidoze, micoze,
– afectiuni gastrice, gastrita, ulcer,
– diaree, dizenterie, infectii urinare
– tuberculoza, afectiuni ale plamanilor
– dureri reumatologice

Mierea este insa contraindicata persoanelor care sufera de diabet, obezilor, precum si copiilor mai mici de un an – poate produce botulism la bebelusi.

Sursa: TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *