75% din fermele romanesti ar putea falimenta in 2010

0
293
Raport 1996-2012: Biotehnologia continua sa ofere fermierilor beneficii economice majore

Aproape trei sferturi dintre ferme ar putea disparea in acest an, cred agricultorii. 10.000 de oameni ar ramane fara un loc de munca. Vineri, fermierii, producatorii si crescatorii de animale au venit la Ministrul Agriculturii in incercarea de a gasi o solutie pentru a evita falimentul.ferme grau

Ministrul Agriculturii a inceput dialogul cu fermierii cu o promisiune, aceea ca va plati datoriile restante pe care acestia le-au reclamat. Reprezentantii Federatiei Agrostar atrag atentia ca mai bine de doua treimi din exploatatiile agricole s-ar putea inchide din cauza lipsei de suport din partea statului. „Fara 4% din PIB, agricultura dispare”, sustine presedintele Agrostar, Stefan Nicolae.

Reprezentantii Agrostar au mai cerut prelungirea cu cel putin un an a ajutoarelor de stat, printr-o derogare de la Comisia Europena, asa cum s-a intamplat in cazul altor state, dar si garantarea 100% a cofinantarii proiectelor din Programul National de Dezvoltare Rurala.

Chiar daca se declara multumite de proiectele ministerului, patronatele Rompan, Romalimenta si cei de la Federatia din Industria Alimentara recunosc ca industria alimentara este si ea afectata de bugetul mic.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.