Miere din flori de camp

Mierea este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza intr-o forma care se asimileaza direct, fara a mai fi transformata de orga-nism.
miere ecologica
Mierea de flori de camp de la Allos (foto) este un produs bio (ecologic sau organic), necontaminat cu antibiotice, pesticide si alte chimicale periculoase. Acest sortiment de miere are o puternica actiune antimicrobiana.

Mitologie
Mierea si produsele stupului sunt folosite din cele mai vechi timpuri nu numai ca aliment, ci si ca medicament. Scrierile din antichitatea greco-romana abunda in mentionari despre mierea de albine si numeroasele sale proprietati medicinale – antiseptic, tonifiant, sedativ, febrifug, aperitiv si digestiv -, fiind creata o adevarata mitologie in jurul acesteia, potrivit site-ului e-miere.ro. Hipocrate, cel mai de seama medic al antichitatii, Pliniu, Galien si Dioscoride au scris despre folosirea mierii in tratarea unei serii de boli. In lucrarea sa despre mijloacele de vindecare, Dioscoride considera mierea un adevarat panaceu, indicand-o in boli de urechi, de piept sau rinichi, in vindecarea ranilor si a plagilor. De asemenea, mierea de albine este mentionata si in Biblie. Taramul fagaduintei este mentionat ca fiind o tara unde curg lapte si miere. Strabunii nostri foloseau mierea ca remediu in toate cazurile de boli, de la artrita si astm pana la arsuri, constipatie si mahmureli, de la guturai la hemoroizi, de la migrene, pecingine si varice ulcerate pana la rani suferite in lupte (prevenea infectiile si accelera vindecarea).

Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima: 1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi. In caz de raceli, se poate lua miere cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la 1/2 lamaie la 100 g miere).

In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii, guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, o data sau de doua ori pe zi, a unui fagure de miere.

Beneficii
Mierea contine enzime, fermenti, antioxidanti, mi-nerale – calciu, magne-ziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu -, precum si vitaminele grupului B si vitamina C – in cantitati mici.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *