Mancare bio in scoli

Aproape toata mancarea servita in cantinele scolare din Florenta si Milano este ecologica. Un exemplu care ar trebui urmat si de unitatile de invatamant autohtone.

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.
mancare bio
Anul trecut, 85% din produsele fo-lo-site in cantinele scolare din ora-sul italian Florenta au fost organice (ecologice, bio). Tinta pentru 2008 este ca 90% din alimentele oferite elevilor sa fie bio si, pe cat posibil, acestea sa fie procurate direct de la fermieri, potrivit site-ului www.organic-market.info. In completare la meniul eco al cantinelor, in Florenta s-au montat si automate cu lapte proaspat si fruc-te organice. Si la Milano, interesul pentru alimentatia bio este ma-xim. In gradinite, mai mult de 90% din ingredientele folosite la prepararea man-ca-rii sunt certificate ecologic. Si in scoli sunt folosite cantitati importante de alimente fara chimicale.

In Romania, din pacate, elevii nu pupa bio la scoala. Ba din contra. La multe chioscuri de langa scoli se vand in continuare alimente ne-sa-na-toase, desi exista o lege care interzice acest lucru. Vestea buna este ca exista planuri pentru introducerea alimen-telor bio in unele scoli. Parlamentul Tine-ri-lor din Sectorul 2 – format din liceeni si studenti -, sprijinit de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologi-ca Bio Romania, a pus la cale un plan ambitios ce vizeaza des-chi-de-rea in scoli a unor chioscuri cu produse eco.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentMai bine informati
Articolul următorMiere din flori de camp

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente