Mai bine informati

Alarmata de numarul foarte mare de cazuri de obezitate din tara noastra, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a lansat Codul etic al marke-tin-gu-lui produselor destinate copiilor.
sanatate
Proiectul are ca scop educarea copiilor si a adolescentilor in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa si prezentarea riscurilor la care se expun prin consumul de produse nocive.

Totodata, prin lansarea codului, ANPC atrage atentia asupra faptului ca este ingrijorator ca nivelul consumului de fructe, legume, cereale si vitamine este foarte mic in randul copiilor si al adoles-centilor si ca acestia nu fac sport aproa–pe deloc. De acest lucru se fac vino-va-ti in primul rand parintii si profesorii, care nu le ofera o educatie in acest sens micutilor. Materialul, de asemenea, pre-zinta o descriere detaliata a ceea ce in-seam–na o alimentatie sanatoasa, astfel ca, prin citirea acestui cod, copiii vor pri-mi o educatie nutritiva cat se poate de clara.

Autoritatea atrage atentia ca in cod nu se vor gasi mentionate nume de firme, scopul lansarii acestuia fiind strict de a ii educa pe copii. Mai mult decat atat, ANPC ii sfatuieste pe cei care vor apela la material sa nu se mai lase inselati de ofertele promotionale facute de producatori si, atunci cand aleg un anumit produs, sa isi concentreze atentia asupra ingredientelelor, valorilor nutritionale si a nu-ma-rului de calorii pe care alimentul in cauza le are. In acest cod nu se vor mentiona companii care, prin serviciile lor, promoveaza violenta, activitati sexuale in conditii nefavorabile sau care incurajeaza atitudini ofensive impotriva altora.

Pentru elaborarea Codului au fost studiate lucrari de specialitate, legislatia din diferite tari, dar si regulamente de conduita etica ale celor mai importanti producatori multinationali de alimente si bauturi nealcoolice. De altfel, printre materialele de documentare s-a aflat si Platforma pentru Dieta, Activitate Fizica si Sanatate a Comisiei Europene.

De asemenea, s-au luat in considerare studiile efectuate pana acum si parerile critice ale specialistilor cu privire la alimentele pe care le consumam in viata de zi cu zi.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentKokteyl Aromali Super Gum
Articolul următorMancare bio in scoli

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente