Fructe ecologice la Leacul

0
555

Mere, pepeni galbeni, citrice si alte fructe exotice certificate ecologic va asteapta in galantarele magazinului Leacul din Capitala.
fructe ecologice
Gustoase si sanatoase, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Din pacate, mare parte din cele provenite din agricultura conventionala sunt „poluate” cu pesticide, crescute fortat cu ajutorul chimicalelor si nu mai au nici un gust sau sunt injectate cu fel de fel de substante ca sa-si pastreze „pros-pe-ti-mea” mai mult timp. Desi in cantitati mici, re-ziduurile de chimicale de sinteza din fructe sunt periculoase pentru ca, in timp, se acumuleaza in organism si pot crea probleme de sanatate, unele chiar foarte grave. De aceea, fructele crescute natural, fara chimicale, ecologice sunt tot mai cautate de consumatorii din intreaga lume.

Pe alese
Mai nou, astfel de produse sunt disponibile si pe piata bucuresteana. Magazinul Leacul de pe Strada Hatmanul Arbore numarul 11 – langa Perla – tocmai si-a umplut galantarele cu mere, pepeni galbeni, banane, portocale, lamai, kiwi, mango, lime, grapefruit rosu si ananas. „Le-am adus din Austria, de la Biomarkt. Din pacate, in Romania nu am reusit sa gasim fructe ecologice, cu exceptia capsunelor pe care le-am avut in primavara”, a declarat Dana Raileanu, administrator al magazinului Leacul.

Cautate
„Acesta este al doilea import de fructe. Am mai adus si in vara, prin iulie-august. Merele au fost foarte cautate, s-au vandut foarte repede. Si bananele si kiwi au mers bine. Acum, ca s-au terminat vacantele, cererea va fi mai mare si cred ca vom face reaprovizionarea cu fructe saptamanal”, a precizat Dana Raileanu.

Cantitatile de fructe aduse nu sunt foarte mari: 32 de kilograme de mere, 24 de kilograme de portocale, 22 kilograme de ananas, 18 kilograme de banane, tot atatea de lamai, 12 kilograme de mango, opt kilograme de lime si asa mai departe. Motivul: nefiind tratate cu chimicale, produsele eco sunt mai putin rezistente decat cele conventionale. Un kilogram de mere eco costa circa 14 lei, unul de portocale sau de pepene, 17 lei, bananele, undeva pe la 13 lei kilogramul. Kiwi, mango si ananasul sunt ceva mai scumpe.

Pe langa fructe proaspete, la Leacul se gasesc si legume si radacinoase ecologice de sezon: ardei capia si ardei gras, sfecla, fasole, ceapa uscata, vinete, cartofi, castraveti, morcovi. Spre deosebi-re de fructe, legumele sunt de provenienta autohtona. In afara de Leacul, bucurestenii pot cum-pa-ra legume eco si de la magazinul Pukka Food si, din cand in cand, din piata volanta de la Universitate si de la Targul Taranului din Piata Amzei (atunci cand aduc fermierii bio de la Biocoop Sibiu).

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.