Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Fructe ecologice la Leacul

Mere, pepeni galbeni, citrice si alte fructe exotice certificate ecologic va asteapta in galantarele magazinului Leacul din Capitala. Gustoase si sanatoase, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Din pacate, mare parte din cele provenite din agricultura conventionala sunt „poluate” cu pesticide, crescute fortat cu ajutorul chimicalelor si nu mai au nici un…

Citește mai departe