Sanatatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care iti dau mai multa energie

Sanatatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care iti dau mai multa energie
Sanatatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care iti dau mai multa energie

Ajuta-ti trupul sa isi reintre in forma rapid, cu cateva suplimente alimentare naturale care iti dau energie, vitalitate, pofta de viata si chef sa te bucuri de avantajele sezonului cald.

Industria suplimentelor nutritionale a inflorit in ultimele decenii, oamenii observand tot mai pregnant efectele lor benefice asupra sanatatii. Cand simti ca ti se termina precoce „combustibilul” natural, speculeaza proprietatile plantelor in favoarea rezervelor tale de energie. Te vei pune pe picioare cat ai clipi.

1. Portocala amara

Suplimentele alimentare cu extract din fructele numite popular „portocale amare” contin o substanta energizanta numita sinefrina. Chiar daca nu are nicio legatura cu structura chimica a cafeinei, sinefrina are un efect tonic puternic asupra creierului, furnizandu-ti energia de care ai nevoie.

Te poti bucura de proprietatile portocalei amare consumand-o sub forma de capsula sau inhaland ulei esential din acest extract exotic.

2. Complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B este cel responsabil cu rezervele de energie ale organismului, motiv pentru care suplimentarea lor in perioadele de extenuare poate fi ca o binecuvantare pentru tonusul tau general. Ia 1-3 capsule din acest supliment alimentar cu vitaminele B (inclusiv acidul folic) in fiecare zi, timp de minimum 2 saptamani.

3. Ginsengul asiatic

Numit si Panax Ginseng, planta cunoscuta popular drept ginsengul asiatic este utilizat de secole intregi la energizarea organismului si combaterea starii accentuate de oboseala. Potrivit specialistilor, ginsengul este folosit si la cresterea randamentului in munca si a rezistentei fizice si sportive. Il poti consuma sub forma de ceai, capsule si tablete.

4. Guarana

Originara din jungla amazoniana, planta numita guarana produce fructe energizante, cu efecte tonice de doua ori mai puternice decat boabele de cafea. Substanta pe care o contin, guaranina, imbunatateste randamentul intelectual si concentrarea, starea de spirit si vigoarea organismului in fata efortului. In general, este recomandata o doza zilnica de 200-800 mg de extract de guarana, pentru o perioada de 2-4 saptamani.

5. Polenul de albine

Suplimentele alimentare pe baza de polen de albine aduc mult mai multe beneficii sanatatii tale, decat imbogatirea rezervelor de energie. Polenul de albine contine 22 de aminoacizi, 21 minerale, 18 enzime si circa 16 vitamine, precum si proteine, carbohidrati si fibre. In medicina naturista, polenul este considerat si un antibiotic natural foarte eficient, insa este nerecomandat persoanelor alergice la albine.

6. Spirulina

Spirulina, o alga unicelulara folosita de azteci cu mii de ani in urma, este astazi consumata la scara larga peste tot in lume. Intrucat contine multe proteine, iti fortifica nivelul energetic al organismului. Spirulina iti furnizeaza minerale si vitamine, cea mai importanta fiind vitamina B12, cu proprietati tonice excelente. Suplimentele alimentare cu spirulina vin sub forma de capsule orale, recomandandu-se de regula o cura lunara periodica de 3 tablete pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *