Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Piureul din castane, un adev?rat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe
Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul…

Citește mai departe

Sanatatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care iti dau mai multa energie

Ajuta-ti trupul sa isi reintre in forma rapid, cu cateva suplimente alimentare naturale care iti dau energie, vitalitate, pofta de viata si chef sa te bucuri de avantajele sezonului cald. Industria suplimentelor nutritionale a inflorit in ultimele decenii, oamenii observand tot mai pregnant efectele lor benefice asupra sanatatii. Cand simti ca ti se termina precoce…

Citește mai departe
Unti?orul, ideal pentru detoxifiere

Untisorul, ideal pentru detoxifiere

Untisorul, numit si salata mieilor, este una dintre verdeturile de primavara cu importante proprietati terapeutice. Alaturi de urzica, spanac, stevie, loboda, leurda, macris, papadie, salata verde contribuie la detoxifierea organismului. Frunzele de untisor contin multa vitamina C, dar si vitamina E, calciu, potasiu si fibre alimentare, care ajuta la reducerea nivelului colesterolului in sange si…

Citește mai departe

“Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori”, se spunea in Evul Mediu.

“Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori”, se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. “Salvia” vine din latinescul “salvare” – a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol. Despre aceasta planta extrem de aromata, cu frunze verzi, albicioase, si flori…

Citește mai departe

Ghid al plantelor medicinale

Afla care sunt principalele proprietati ale plantelor si cum poti sa le folosesti. AGRISE (RIBES UVA-CRISPA) Agrisele au o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale si vitamine. Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C si P, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar si acidul malic sau tartric,…

Citește mai departe