Produsul zilei – Saratele din grau spelta

Saratelele ecologice de la Rosengarten sunt preparate din faina din grau spelta (92%), ulei de alune, chimen, sare de mare si zahar din trestie.
saratele
Nu contin pesticide, coloranti sau conservanti chimici de sinteza periculosi pentru sanatate. Potrivit etichetei nutritionale, 100 de grame de produs au 350 de kilocalorii, 9,3 grame de proteine, 67,2 grame de carbohidrati si 4,9 grame de grasime. Graul spelta este cea mai veche specie de cereale – nemodificata de 8.000 de ani – si stramosul graului comun. Aceasta cereala este bogata in fibre si in vitaminele A, E, B1, B2 si in niacina (vitamina PP), care este necesara pentru functionarea nervilor, pentru un metabolism bine reglat si pentru piele. Si continutul de acizi grasi esentiali si de minerale (fier, magneziu, fosfor si calciu) este mai ridicat in cazul graului spelta decat la alte soiuri de cereale. Despre spelta se spune ca stimuleaza metabolismul si activitatea rinichilor si produce o dezintoxicare a organismului.
Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *