Machiaj natural

Produsele de machiaj certificate ca naturale si ecologice sunt tot mai apreciate de femeile din toata lumea. Oferta de fonduri de ten, pudre, rimeluri, farduri de pleoape si rujuri din ingrediente prietenoase cu tenul este in crestere si pe piata romaneasca.
machiaj ecologic
Dupa gamele de make-up Couleur Caramel si Nvey Eco aduse pe piata romaneasca de Natural Paris si Rangali, magazinul Leacul din Capitala completeaza oferta cu produse de machiaj Lavera si Dr. Hauschka, certificate ca naturale si recunoscute la nivel international.

Produse
Gama de produse de machiaj Dr. Hauschka comercializata la Leacul este completa: fonduri de ten in mai multe nuante, pudre compacte in ton (86,12 lei), pudra pulbere (91,26 lei), corectoare, mascara, eyeliner, creioane pentru conturul ochilor (53,65 lei), farduri de pleoape mono sau duo, tot felul de rujuri sau glossuri (de la 63,78 lei la 84,29 lei) si contururi de buze asortate (53,65 lei). Acestea sunt facute din extracte vegetale si minerale naturale si, pe langa rolul „decorativ”, hranesc pielea, ajutand-o sa ramana sanatoasa, proaspata si frumoasa. De exemplu, pudrele au ca ingredient principal praful de fibre de matase. Proteinele din matase au in compozitie un aminoacid care este aproape identic cu al pielii.

In plus, matasea are calitati antimicrobiene si de protectie. Fondurile de ten sunt bogate in extracte de morcov si uleiuri de nuci de Macadamia, Avocado si Jojoba, iar rimelurile contin extract de Frunze de Neem si de ceai negru.

Si produsele de make-up Lavera – farduri de ochi duo (51,32 lei), rujuri (42,77 lei), mascara (42,77 lei) si creioane de contur (25,57 lei) pentru ochi si buze – sunt certificate ca fiind 100% naturale si contin ingrediente bio. Nu contin parabeni, metale grele si alte chimicale toxice si sunt create special pentru pielea sensibila. De exemplu, fardurile de pleoape sunt facute din minerale naturale, „amestecate” cu extracte de galbenele si Jojoba, care protejeaza si hidrateaza pielea sensibila din jurul ochilor, mascara este bogata in uleiuri bio hidratante de Jojoba si trandafiri salbatici si este libera de parabeni si metale grele, iar rujurile contin din abundenta extracte de unt de Shea, Jojoba si ulei de migdale bio, vitamine si minerale naturale si nu contin lanolina.

Pericol
De ce sunt mai bune produsele de machiaj certificate ca naturale si eco? Pentru ca cele conventionale contin o gramada de ingrediente obtinute in industria chimica – parabeni, parfumuri si coloranti, substante petrochimice – care se absorb in piele si favorizeaza aparitia unor boli, de la alergii la cancer. De exemplu, 28% din rujurile conventionale contin ingrediente asociate cu riscul de aparitie a cancerului, precum hidroxitoluen butilat, oxid rosu de fier, nailon-6, propilena sau chiar plumb (potrivit studiilor realizate de Environmental Working Group).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *