Izolatie termica inovatoare dintr-un material de cand lumea: lana de oaie

0
1227
Izolaţie termică inovatoare dintr-un material de când lumea: lâna de oaie
Izolatie termica inovatoare dintr-un material de cand lumea: lana de oaie
Izolatie termica inovatoare dintr-un material de cand lumea: lana de oaie

Nemultumiti de preturile mici pe care le obtin din comercializarea lanii, crescatorii de oi s-ar putea asocia intr-o afacere de succes ce le va rotunji veniturile: o fabrica de izolatii din lana. Folosit la casele ecologice si nu numai, acest tip de izolatie este foarte cautat in tarile occidentale precum Marea Britanie sau Franta, mai ales ca materialul este biodegradabil si nu provoaca alergii.

In Romania nu exista inca nici o fabrica in care lana sa fie transformata in izolatie, dar o astfel afacere este pe cale sa ia nastere la Telega, Prahova. Lucian Stanciu, tanarul care a avut aceasta idee, a primit o finantare de 32.000 de euro in cadrul unui concurs de implicare sociala organizat de Petrom, iar in fabricuta de izolatii vor lucra circa 10 angajati, toti localnici.

”Misiunea organizatiei IZO-MIORITA este de a produce si comercializa izolatori fonici si termici, din lana de oaie, de cea mai inalta calitate. Pentru inceput, vom fi primii din Romania care vor produce izolatori termici si fonici 100% naturali (folosind resursele locale si finantare 100% romaneasca). Organizatia isi propune sa devina un centru al (re)dezvoltarii unei industrii romanesti bazate pe lana de oaie. Pe termen lung ne propunem sa fim principalii procesatori de lana de oaie din zona Europei de Est”, arata Lucian Stanciu in prezentarea proiectului sau de business.

Citeste mai departe pe www.agrointel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.