Statie de biogaz de 6 milioane euro la Ardud

Statie de biogaz de 6 milioane euro la Ardud
Statie de biogaz de 6 milioane euro la Ardud

Banca Comerciala Romana (BCR) finanteaza constructia unei statii de biogaz in localitatea Ardud, investitie realizata de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, Austria, informeaza Mediafax.
“Statia de biogaz – o investitie in valoare de aproximativ 6 milioane de euro – are o putere instalata de 1,5 MW, iar energia electrica generata poate acoperi necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodarii. Caldura generata va fi folosita la o instalatie existenta de uscare a cerealelor si o ferma piscicola”, a declarat Martin Schlerka, CEO Biogest.
Biogazul este o sursa de energie regenerabila care ofera avantaje tehnologice, ecologice si economice. Energia poate fi generata 365 de zile pe an, la orice ora din zi sau din noapte, fiind ideala pentru acoperirea cererii de energie in momente de varf. Aceasta disponibilitate confera biogazului un rol important in mixul de energie din surse regenerabile de apa, soare si vant. Totodata, contribuie la realizarea obiectivelor de protectie a mediului si poate reduce dependenta de importurile de energie.
BIOGEST este un producator international de instalatii de biogaz, cu sediul in Austria, fiind prezent si in alte locatii precum Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Republica Ceha. Activitatea de baza a Biogest variaza de la dezvoltarea proiectului, planificare, finantare, constructie la cheie si exploatarea centralelor cu puteri electrice instalate intre 100 kW si 3.500 kW. Pana in prezent, compania a realizat mai mult de 90 de proiecte de centrale de biogaz la nivel european.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente