Array

Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania
Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

La Alba Iulia este aproape de finalizare una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania. Denumita de pasionatii acestui sport „Transalpina de Mamut“, pista masoara peste 5 kilometri si leaga prin padure doua localitati componente ale orasului.

Realizarea pistei de biciclete a fost posibila ca urmare a unei finantari europene obtinuta de Primaria Alba Iulia. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproape 11 milioane de lei, din care circa 5 milioane de lei provin din fonduri europene, iar restul sunt asigurati de administratia locala.

Proiectul trebuia sa fie gata in 2013, dar a fost amanat pentru prima parte a anului 2014. Cu toate acestea, pasionatii de sport in aer liber intr-un cadru spectaculos au inceput sa utilizeze pista si celelalte facilitati ale zonei. Pe langa pista a fost amenajata si o alee pietonala de aceeasi lungime. Acestea fac legatura intre doua localitati componente ale orasului Alba Iulia, Micesti si Piclisa.

Amenajarea acestora este parte din proiectul „Valorificarea resurselor turistice naturale in zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia”. Lungimea este de 5.441 metri liniari si are doua componente: o alee pietonala lata de 2 m si o pista de biciclete cu o latime de 3 m, cu doua benzi, circulabila in ambele sensuri. Pe langa amenajarea pistelor, proiectul mai are o componenta ce se refera la Parcul Dendrologic din zona Valea Popii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente