APM Sibiu linisteste populatia: nu exista aprobari de posibile lucrari ce vizeaza gazele de sist

APM Sibiu linisteste populatia: nu exista aprobari de posibile lucrari ce vizeaza gazele de sist
APM Sibiu linisteste populatia: nu exista aprobari de posibile lucrari ce vizeaza gazele de sist

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Sibiu informeaza in ceea ce priveste posibile lucrari ce vizeaza gazele de sist in judetul Sibiu ca nu exista aprobari emise de autoritatea de mediu pentru desfasurarea unor astfel de activitati pe teritoriul judetului.

Deasemenea, potrivit aceleiasi surse, nu au fost adresate autoritatii de mediu solicitari de aprobare a unor proiecte ce au drept scop prospectarea/explorarea/exploatarea gazelor de sist in judetul Sibiu.

„De precizat faptul ca zona Transilvaniei, implicit si teritoriul judetului Sibiu, adaposteste o parte importanta a resurselor de gaze naturale ale Romaniei, activitatea de extractie a gazului metan fiind reprezentativa in acest areal. Prospectarea acestor resurse se realizeaza prin metode ce nu implica nici extragerea, nici utilizarea vreunei substante din subsol, nici utilizarea de sonde de mare adancime. In decursul ultimilor ani au fost desfasurate mai multe proiecte de prospectiuni in judet, fara a se semnala efecte adverse asupra mediului”, transmit reprezentantii agentiei de mediu.

Lucrarile actuale desfasurate de firma SC PROSPECTIUNI SA in judetul Sibiu au ca beneficiar compania SNGN ROMGAZ, firma cunoscuta pentru activitatea desfasurata in domeniul extractiei gazului metan.

SNGN ROMGAZ are autorizate peste 200 sonde de extractie gaz metan in judet, sonde a caror amplasare a fost stabilita urmare realizarii unor proiecte de prospectiuni similare celor derulate in prezent.

Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu a aprobat derularea lucarilor de prospectiuni, prin actele de reglementare emise fiind stabilite conditiile obligatoriu a fi respectate pentru o protectie corespunzatoare a factorilor de mediu in acord cu legislatia aplicabila.

In ceea ce priveste respectarea dreptului de proprietate la executia lucrarilor, aceasta face obiectul unor alte norme legale ce exced sfera de competenta a autoritatii de mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente