Haideti sa ajutam natura colectand selectiv!

0
461
Haide?i s? ajut?m natura colectând selectiv!
Haideti sa ajutam natura colectand selectiv!
Haideti sa ajutam natura colectand selectiv!

Asistam in mod vizibil la o serie de transformari ale naturii, observand efectele incalzirii globale a mediului, acestea cumulate ducandu-ne din pacate intr-o directie gresita. Daca toti am reusi sa gasim modelele si  atitudinile  de comportament corespunzatoare, cred ca am reusi sa identificam adevarata solutie.

Fiindca constientizeaza importanta reciclarii, elevii Scolii Gimnaziale “Mircea Voda” Calarasi implicati in proiectul ecOprovocarea, au reciclat deseuri :plastic, hartie, carton ,baterii si pet-uri  si le prezinta si altora cateva informatii utile: dozele de aluminiu reprezinta un deseu cu valoare comerciala mare, in prezent tona de aluminiu este evaluata la peste 1000 de dolari pe bursa de la Londra. Fiecare doza de aluminiu aruncata la intamplare inseamna irosirea banilor. Deseurile care se pot recupera constau de regula in ambalaje dar si in baterii sau electrocasnice. Se recicleaza toate metalele, PET-urile, hartia si sticla. Obtinerea granulelor din sticle, geamuri sau borcane ce ajung de regula la gunoi consuma mai putina energie si inseamna un cost mai mic pentru societatile din aceasta industrie. Prin reciclarea unei tone de sticla se economisesc 1.2 tone de materii prime ( soda, nisip, feldspat). Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa isi piarda din calitati.

Spiritul eco nu este doar un trend extravagant aparut recent. El inseamna de fapt grija pentru natura si crearea unui mediu favorabil dezvoltarii armonioase a copiilor. Tot ceea ce facem astazi pentru a proteja mediul inconjurator ne ajuta in viitor sa fim mai sanatosi si longevivi. Este important ca aceasta constiinta ecologica sa fie incurajata si dezvoltata . Va rugam sa dati dovada ca aveti spirit eco , colectand selectiv !

Stiati ca?

Din 10 pet-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor?
Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 kg de petrol brut.
Din 50 pet-uri se poate face un pulover?
Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hartie?
Fiecare tona de hartie reciclata poate salva 17 copaci?
Hartia si cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori?
Daca reciclam o doza de aluminiu vom economisi energie suficienta pentru producerea altor 20 de doze reciclate.
Aluminiul este 100% reciclabil?
O tona de otel reciclat inseamna mai mult de o tona de minereu de fier economisit?
Un televizor poate functiona trei ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?
Pentru fabricarea unei tone de aluminiu sunt necesare 4 tone de bauxita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.