Haide?i s? ajut?m natura colectând selectiv!

Haideti sa ajutam natura colectand selectiv!

Asistam in mod vizibil la o serie de transformari ale naturii, observand efectele incalzirii globale a mediului, acestea cumulate ducandu-ne din pacate intr-o directie gresita. Daca toti am reusi sa gasim modelele si  atitudinile  de comportament corespunzatoare, cred ca am reusi sa identificam adevarata solutie. Fiindca constientizeaza importanta reciclarii, elevii Scolii Gimnaziale “Mircea Voda” Calarasi…

Citește mai departe

Electrolux lanseaza initiativa „Aspirator din mare”, prin care transforma insulele de plastic in aspiratoare

Initiativa Electrolux „Aspirator din mare” are ca scop atragerea atentiei asupra problemei poluarii cu plastic precum si asupra necesitatii reciclarii plasticului, care poate fi utilizat la fabricarea de electrocasnice cu efect minim asupra mediului. „In oceanele noastre plutesc adevarate insule de plastic, unele de cateva ori mai mari ca suprafata decat Texas. Cu toate acestea,…

Citește mai departe

Institutiile statului, obligate sa sorteze deseurile

Peste 1.3 milioane de angajati din institutiile publice din tara vor colecta selectiv deseurile de ambalaje din aceasta toamna, in urma adoptarii unei legi in acest sens si a pornirii unei campanii de informare si responsabilizare. Campania, intitulata „Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv” este organizata de Comisia de Mediu din Camera Deputatilor, Asociatia…

Citește mai departe

Cum sa reciclam corect deseurile din casa

In urma mai multor solicitari primite din partea cititorilor, evz.ro va ofera, cu sprijinul EcoRom Ambalaje, sugestii privind colectarea selectiva a deseurile din casa. Primul pas catre o corecta reciclare este separarea deseurilor reciclabile: sticla, plasticul, hartia si metalul. Cel de-al doilea pas este depozitarea lor la pubele corespunzatoare sau la intermediari din domeniul reciclarii….

Citește mai departe

De ce trebuie sa reciclam?

Plasticul, hartia si sticla trebuie colectate separat, in containere de culori diferite, si, ulterior, reciclate pentru a economisi energie si resurse naturale. Sticla – Cioburile de sticla constituie un material de inlocuire a materiilor prime. Cioburile produse de fabricile de sticla se folosesc integral in fabricatie, in industria sticlariei. Sticla are nevoie de 1.000.000 de…

Citește mai departe

PET-uri reciclate granula cu granula

O noua metoda de reciclare a sticlelor de plastic a fost implementata in aceasta toamna in Romania. Sufocata de PET-uri, tara noastra colecteaza abia un sfert din cantitatea de ambalaje de plastic puse in vanzare in fiecare zi. Prima fabrica de reciclare a deseurilor PET si de productie a granulelor PET pentru uz alimentar (PET…

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje, lider national in materie de preluare a obligatiilor legale de colectare si valorificare de deseuri de ambalaj

Eco-Rom Ambalaje este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de mai multe companii din industria bunurilor de larg consum, care are ca obiect de activitate preluarea de la producatori a obligatiilor legale de colectare si valorificare a deseurilor de ambalaj. Infiintarea Eco-Rom Ambalaje a reprezentat raspunsul producatorilor la modificarile legislative generate de aderarea Romaniei…

Citește mai departe

Full touch solar

Samsung a prezentat la Mobile World Congress 2009 un terminal touch screen ce se incarca la soare Telefoane peste telefoane la Barcelona, in Spania. Acolo a fost Mobile World Congress 2009, fiind prezentate cele mai noi terminale dezvoltate de producatorii ce activeaza pe aceasta piata. Unul dintre telefoanele care au atras atentia este un full-touch…

Citește mai departe

Samsung Blue Earth, primul touchscreen care se incarca de la soare

Samsung Mobile a prezentat la Barcelona, in cadrul Congresului Mondial GSM 2009, un nou telefon mobil inovativ cu touchscreen, care se poate incarca prin intermediul unor mini-panouri solare. Blue Earth reprezinta viziunea Samsung in privinta protectiei mediului inconjurator. Acesta este primul touchscreen care foloseste energia solara, iar prin folosirea panourilor amplasate in partea din spate…

Citește mai departe

Scoala 100% ecologica

Cea mai „verde” cladire din lume, construita in Anglia, se incalzeste iarna cu dogoarea soarelui din timpul verii Totul a pornit ca un experiment care sa probeze cat de verde si durabila poate sa fie o cladire. Desi a fost un proiect costisitor, care s-a lasat asteptat timp de opt ani, britanicii din sudul Angliei…

Citește mai departe