Lumina artificiala reprezinta 44% din consumul de electricitate

Britanicii recicleaza arme pentru construirea unui stadion, elvetienii au facut un cult din reciclarea hartiei, iar japonezii au in derulare un program de reciclare a autoturismelor! Numitorul comun al tuturor: reciclarea, un termen din ce in ce mai des folosit in dezbateri de mediu si chiar politice. Si Romania paseste usor pe drumul spre respect pentru natura. Iata cateva sfaturi eco, pentru un mediu curat si o constiinta impacata.lumina artificiala

Stiati ca lumina artificiala reprezinta 44% din consumul total de electricitate al cladirilor de birouri. Incercati sa folositi cat mai mult lumina naturala si daca iesiti din incapere, stingeti lumina.

Intotdeauna dati shut down computerului la care ati lucrat, altfel 200 de W pe ora vor fi consumati. Inchizand-ul, doar 10 W pe ora vor fi consumati. Asadar, dumneavoastra economisiti energie.

Ganditi-va de doua ori inainte sa printati si folositi foile pe ambele parti. Pentru o singura tona de hartie pentru imprimanta sunt taiati 24 de copaci maturi. Trebuie sa stiti ca pentru producerea a 700 de pungi din hartie este taiat un copac cu durata de viata de 15 ani. De asemenea, o tona de deseuri de hartie salveaza 5 arbori cu o vechime de pana la 100 de ani.

Reciclarea plasticului reduce consumul de apa in natura, micsoreaza de 2,5 ori generarea de dioxid de carbon si, in plus, la fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 de kilograme de petrol brut.

Si, mai mult decat atat nu uitati sa cumparati toner si tus reciclabile. Cartusele aglomereaza rampele de deseuri cu metal si plastic.

Reciclarea unei tone de ambalaj din sticla permite economisirea a 660 kg de nisip. Sau, in alti termeni, este economisit consumul de energie al unei persoane timp de o luna sau consumul de apa menajera al unei persoane, pe o perioada de 4 zile.

Recicleaza aproape orice gasesti la serviciu sau acasa. Hartia de exemplu, fie ca este de fax, print promotional, plic sau hartia pe care scrii, ciorna pe care o ai la serviciu poate fi cel mai usor reciclata. In fiecare companie ar trebui sa existe astfel de cosuri de gunoi.

Si cateva sfaturi pentru acasa. Reduceti timpul alocat dusului la jumatate! In fiecare minut petrecut sub dus se consuma 25 de litri de apa. Aveti grija ca frigiderul, masina de spalat vase si masina de spalat rufe sa fie din clasa A de consum de energie. Cumparati legume si fructe proaspete din piata sau de la magazinele care comercializeaza si produse eco.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *