Full touch solar

0
406

Samsung a prezentat la Mobile World Congress 2009 un terminal touch screen ce se incarca la soare
samsung fulltouch solar
Telefoane peste telefoane la Barcelona, in Spania. Acolo a fost Mobile World Congress 2009, fiind prezentate cele mai noi terminale dezvoltate de producatorii ce activeaza pe aceasta piata. Unul dintre telefoanele care au atras atentia este un full-touch screen de la Samsung denumit „Blue Earth”. Ceea ce face in plus acest terminal este faptul ca functioneaza pe baza energiei solare, cunoscut fiind ca, in general, acest fel de terminale touch screen „mananca” multa baterie.

Blue Earth este realizat din plastic reciclat numit PCM, care este extras din sticlele de apa, contribuind in acest mod la diminuarea consumului de combustibil si a emisiilor de carbon in timpul procesului de fabricare.

Terminalul are o interfata unica menita sa atraga atentia cu privire la conservarea mediului. „Luminozitatea ecranului, durata de iluminare si Bluetooth-ul pot fi setate pe modul economic, iar utilizatorilor li se permite sa foloseasca energia intr-un mod eficient cu un simplu click pe „Eco-mode”. Prin functia „eco walk” utilizatorii isi pot numara pasii prin intermediul unui pedometru incorporat, calculand cu cat au fost reduse emisiile de CO2, in timp ce au ales mai degraba sa mearga decat sa foloseasca un mijloc de transport motorizat. Aceasta functie unica le permite utilizatorilor sa calculeze valoarea pasilor pe care i-au facut raportata la numarul de copaci pe care i-au salvat in acest timp”, se arata intr-un comunicat al companiei. Pana si ambalajul este facut din hartie reciclata. Blue Earth contine un incarcator eficient de 5 stele care foloseste, in stand by, o energie mai mica de 0,03W.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.