Distrugerea imobiliara a spatiilor verzi, la mana deputatilor

0
307

Ordonanta care interzice constructiile pe spatiile verzi a fost respinsa de Senat, iar deputatii PDL si PSD vor sa o faca mai permisiva, sustine Attila Korodi.
spatii verzi
Pentru ca nu a intrunit numarul de voturi necesare in plenul Senatului, soarta ordonantei care interzice constructiile in parcuri e acum in voia deputatilor. De mai bine de un an, Ordonanta nr. 114/2007 asteapta raportul care urmeaza sa o transforme in lege in sertarele deputatilor din Comisia pentru administratia publica. Dupa ce a fost aprobata de Guvern in toamna anului 2007, ordonanta a intrat in dezbaterea Senatului, in calitate de prima Camera sesizata. Desi a fost aprobata favorabil de toate comisiile de specialitate ale Senatului, ea a picat la votul din plen. Motivul: absenteismul senatorilor. In decembrie 2007, senatorii au fost interesati mai mult de apropierea sarbatorilor de iarna decat de protejarea parcurilor.

Proiectul de lege a obtinut doar 58 de voturi pentru, iar pentru a trece avea nevoie, ca lege organica, de 69 de voturi. Ca urmare, in drum spre Camera Deputatilor, proiectul s-a transformat dintr-unul de aprobare a ordonantei in unul de respingere a ei.

Acum ordonanta este in Camera Deputatilor. Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, comisie care trebuie sa dea raportul decizional, va discuta proiectul de lege in maximum doua saptamani, potrivit secretarului comisiei, Attila Korodi. „Problema e ca deputatii PDL si PSD care fac parte din aceasta comisie vor sa aduca amendamente la acest proiect de lege, si anume sa faca legea mai permisiva”, sustine Korodi. Pana atunci, Ordonanta nr. 114/2007 isi produce insa efectele. Ordonanta interzice ridicarea oricarui tip de constructii pe spatiile verzi, schimbarea planurilor de urbanism sau a destinatiei spatiilor verzi si taierea vegetatiei ierboase sau lemnoase din aceste zone.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.