Planeta voastra are nevoie de voi! Uniti-va impotriva schimbarilor climatice!

Tema de anul acesta a Zilei Internationale a mediului „Planeta voastra are nevoie de voi! Uniti-va impotriva schimbarilor climatice!” tinteste catre fiecare dintre noi, facand apel la responsabilitatea individuala de a proteja planeta, fara a omite rolul important al natiunilor, avand in vedere putinul timp ramas pana la Conferinta de la Copenhaga.ziua internationala a mediului

Sunt multi cei care militeaza pentru o preocupare constanta in ceea ce priveste protectia mediului. Din pacate, nu se intampla asta cu toti, asa ca poate Ziua Internationala a Mediului are de fapt doua fatete: una dedicata celor care ingrijesc mediul zi de zi si care pe data de 5 iunie il celebreaza, facand totodata si un bilant al activitatilor de-a lungul anului. Cea de-a doua este dedicata acelora care au nevoie de o zi anume pentru a demara un proiect, o activitate, o actiune.

Tot ceea ce a facut populatia lumii anul acesta a facut parte dintr-una din aceste doua categorii, insa asta nu inseamna ca evenimentele sau actiunile au fost mai putin laudabile. Au fost mai multe si mai de amploare decat anul trecut.

In Mexic a fost organizata o conferinta referitoare la economia verde, unde a participat si guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger si un concert simfonic vizual numit „Scutul Naturii”.

Filmul al carui actor principal este mediul inconjurator, „Home” a fost lansat in peste 100 de locatii din lume, incluzand vizionarea publica a acestuia in Turnul Eiffel sau in Central Park din New York.

Programul Natiunilor unite pentru Mediu a lansat proiectul „Eroii Climei”, din care fac parte activisti ce desfasoara actiuni demonstrative in scopul cresterii constientizarii problemelor de mediu. Astfel, in timp ce cineva va traversa Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle pentru a atrage atentia asupra emisiilor de CO2 provocate de mijloacele de transport, doua persoane vor face inconjurul Japoniei cu bicicleta, iar altcineva va construi o barca din plastic reciclat pentru a traversa Oceanul Pacific.

In Nepal s-a jucat ecofootball, iar meciul numit „Gol – impotriva Schimbarilor Climatice” a reunit celebritati, politicieni si ecologisti, cu acelasi scop pe care l-au avut toate celelalte activitati derulate de ziua mediului pe intreg mapamondul. De a creste nivelul de constientizare in ceea ce priveste schimbarile climatice si a nevoii de un raspuns global.

Sursa: Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *